Update articol:

Ministrul Securității britanice include Rusia și China printre „națiunile ostile”

londra Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/londra-uk-parlament-big-ben-1053695/

Ministrul de stat al Regatului Unit pentru Securitate și Granițe, Damian Hinds, a enumerat Rusia, China și Iranul printre „națiunile ostile”, invocând preocupările legate de activitatea cibernetică și presupusele campanii de dezinformare, potrivit Sputnik International.

„Cele trei țări pe care vi le-am menționat au capacitatea umană fizică, au o prezență cibernetică mare, sunt capabile să se desfășoare la scară”, a declarat Hinds pentru The Telegraph duminică, susținând că China, Rusia și Iranul „sunt implicate în multiple modalități” în ceea ce privește spionii pe teren, atacurile cibernetice, soldații pregătiţi pe teren și campaniile de dezinformare.

Ministrul a adăugat Coreea de Nord ca un al patrulea stat ostil.

La începutul lunii decembrie, Serviciul Rus de Informații Externe a anunţat că declarațiile provocatoare și neîntemeiate ale șefului Serviciului Secret de Informații al Regatului Unit, Richard Moore, despre presupusele amenințări din Rusia, au împiedicat șansele unui posibil dialog ruso-britanic.

Moore a spus la sfârșitul lunii noiembrie că Londra vede amenințări grave provenind din Rusia și că va depune toate eforturile pentru a limita și a respinge amenințările.
Moscova a subliniat în mod repetat că Rusia nu amenință nicio țară și nu plănuiește niciun atac, considerând astfel de acuzații nefondate.

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX