Update articol:

Rusia, China, Mongolia au convenit să dezvolte în continuare coridorul economic comun – Putin

  • Președintele Rusiei a menționat că ţările au convenit să prelungească acordul relevant pentru cinci ani

Moscova, Beijingul și Ulaanbaatar au decis să prelungească cu încă cinci ani proiectul ce implică dezvoltarea unui coridor economic comun, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping și președintele mongol Ukhnaagiin Khurelsukh, în marja forumului SCO.

„Ținând cont de experiența deja acumulată de cooperare pe calea trilaterală, ne propunem să ne concentrăm eforturile pe implementarea consecventă a programului de dezvoltare a coridorului economic ruso-chino-mongol, care se dezvoltă cu succes. Am convenit să extindem acordul pentru încă cinci ani”, a spus liderul rus.

Potrivit lui Putin, o atenție deosebită în implementarea acestui program ar trebui acordată extinderii în continuare a infrastructurii comune și coordonării mai strânse a programelor naționale de dezvoltare. Astfel de măsuri vor contribui la crearea condițiilor favorabile pentru o creștere semnificativă a volumului transportului transfrontalier de mărfuri, la creșterea comerțului reciproc și vor da un impuls dezvoltării regiunii, a spus el.

Printre cele mai importante proiecte comune, președintele a menționat modernizarea căii ferate Ulaanbaatar, care este o arteră importantă pentru traficul de containere între Rusia, China și Mongolia.

„Credem că este necesar să continuăm lucrările pentru extinderea capacității acestui coridor de transport, modernizarea șinelor, materialul rulant”, a spus el. În special, este planificată reconstrucția punctului de control Naushki de la granița ruso-mongolă, crescând fluxul acestuia.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative