Update articol:

Ministrul slovac de Finanţe ar putea fi viitorul guvernator al Băncii Centrale

Ministrul slovac de Finanţe, Peter Kazimir, este interesat să devină guvernatorul Băncii Centrale a Slovaciei, în eventualitatea în care actualul guvernator va demisiona, a declarat joi premierul slovac Peter Pellegrini, confirmând speculaţiile apărute în media, transmite Reuters.

În schimb, Peter Kazimir nu a confirmat dar nici nu a dezminţit o eventuală candidatură. Nici guvernatorul Băncii Centrale a Slovaciei, Jozef Makuch, nu a decis în mod oficial dacă va demisiona, chiar dacă în cursul lunii septembrie a anunţat că ar putea face acest lucru, în ideea de a permite Parlamentului să numească un succesor înaintea alegerilor legislative din primăvara lui 2020.

Posibilitatea unei perioade îndelungate în care poziţia de guvernator a Băncii Centrale a Slovaciei ar fi vacantă, ar reprezenta o nouă lovitură pentru Banca Centrală Europeană, în condiţiile în care guvernatorul Băncii Centrale a Slovaciei face parte din consiliul guvernatorilor BCE. Din această instanţă lipseşte de aproape un an guvernatorul Băncii Centrale a Letoniei.

Jozef Makuch, al cărui mandat expiră în 2021, declara luna trecută jurnaliştilor că îl consideră pe ministrul de Finanţe, Peter Kazimir, drept un succesor adecvat.

Conform celor mai recente sondaje de opinie, citate de Agerpres, până la opt partide ar putea intra în Parlament după alegerile din 2020, iar actuala coaliţie guvernamentală de centru-stânga şi-ar pierde majoritatea fără ca opoziţia să dobândească un avans decisiv.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022