Update articol:

Ministrul Transporturilor a anunțat înnoirea flotei TAROM cu 9 aeronave ATR

Conducerea Tarom a fost mandatată joi de acţionarul majoritar să achiziţioneze un număr de nouă aeronave noi de tipul ATR, care vor înlocui cele 9 avioane ATR vechi ale companiei, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Acesta a scris pe Facebook: “Investim în Aeroportul Otopeni și dezvoltăm flota TAROM!

Astăzi am participat la ceremonia de semnare a contractului privind Modernizarea Pistei 08L-26R (structură rutieră, balizaj, canalizare) – proiectare (DTAC, PT) și execuție, inclusiv asistența tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări de resistematizare terasamente (zona de siguranță) la pista de decolare aterizare nr. 2 (08L-26R) și la căile de rulare N, V, W, O la Aeroportul Internațional Henri Coandă București.
Contractul are o durată de 10 luni și jumătate. 2,6 luni proiectare si 8 luni este perioada de executie. Lucrarea are 6 ani garanție. 
Prin acest contract, ne propunem să continuăm seria de investiții demarate la nivelul Aeroportului Internațional Henri Coandă București. Menționez că ultimele reparații capitale au fost făcute în anul 1997, restul fiind doar lucrări curente de întreținere. Banii pe care acest aeroport îi generează trebuie investiți în dezvoltare, în îmbunătățirea condițiilor oferite pasagerilor și creșterea siguranței. Noul management al CNAB deja demonstrează că a înțeles acest mesaj și sunt absolut sigur că, în cel mai scurt timp, toate deficiențele semnalate în ultima perioadă vor fi istorie.

Tot astăzi, în cadrul conferinței de presă, am anunțat înnoirea flotei TAROM cu un număr de 9 aeronave ATR. Așa cum am mai zis, promisiunile noastre din devin realitate. Pe lângă dezvoltarea aeroporturilor din țară ne dorim și ca TAROM să redevină compania puternică și preferată a românilor. 
Noile aeronave vor fi dotate cu cele mai moderne echipamente de navigație, cabina pasagerilor este una modernă, are nivel scăzut de zgomot, capacitate de depozitare a bagajelor de mână mărită și consum îmbunătățit. Fiind vorba de același tip de avion, personalul navigant și cel tehnic nu vor mai avea nevoie de o conversie semnificativă.
Avioanele beneficiază de o garanție de 5 ani, practic nu ar genera costuri suplimentare cu mentenanță”.

Pe 19 iunie, Consiliul de Administrație al Tarom a numit-o pe Mădălina Mezei în funcția de director general, pentru un mandat de patru luni, potrivit unor surse din piață.

Mădălina Mezei preia funcţia de la Măreşi Cărăvan, care a fost director general interimar timp de 12 zile, pe 7 iunie înlocuind un alt interimar, Florin Susanu. Înainte de Susanu, funcţia a fost ocupată de Wolff Werner-Wilhelm.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (27/03/2020)

Lansare laborator RT PCR; actualizare informare privind caz pozitiv COVID-19

VRANCART SA (VNC) (27/03/2020)

Comunicat - Masuri Covid-19

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/03/2020)

Suspendare temporara procedura de selectie si numire Director Financiar provizor

MECANICA FINA SA (MECE) (27/03/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 - SEM. 2 2019