Update articol:

Ministrul turc al energiei: Valoarea aproximativă a rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră pe care Turcia le-a descoperit este de 65 miliarde de dolari

Foto Facebook Foto Facebook

Valoarea aproximativă a rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră pe care Turcia a declarat vineri că le-a descoperit este de 65 de miliarde de dolari, a declarat  ministrul turc al Energiei, Fatih Donmez.

“Valoarea aproximativă este de 65 de miliarde de dolari. Vom efectua explorarea seismologică și forajul pe cont propriu”, a declarat Donmez pentru radioul turc TRT.

Potrivit minsterului, compania petrolieră de stat TPAO a fost contractată să efectueze forajul, în timp ce construcția unei conducte pentru tranzitul onshore de combustibil ar putea fi construită prin licitație internațională.

Vineri, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că nava de foraj a Turciei Fatih a găsit cele mai mari depozite de gaze naturale din istoria țării, un câmp din Marea Neagră care ar conţine 320 de miliarde metri cubi de gaze naturale, adăugând că există o posibilitate ridicată să fie descoperite şi alte resurse în aceeaşi zonă, transmite Reuters.

Fatih este unul dintre vasele de foraj ale Turciei în Mediterana, în zonele pe care Grecia și Cipru le revendică drept zone economice exclusive. Forajul persistent a inflamat relațiile Ankarei atât cu Atena și Nicosia, cât și cu Uniunea Europeană.

“Vreau să vă împărtăşesc o veste bună. Turcia a descoperit în Marea Neagră cele mai mari depozite de gaze naturale din istoria sa”, a spus Erdogan, adăugând că Turcia intenţionează să înceapă să utilizeze aceste resurse în 2023 şi să devină un exportator net de energie.

 

 

Erdogan: Turcia a descoperit 320 de miliarde metri cubi de gaze naturale în Marea Neagră și vrea să devină exportator net de energie

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/04/2021)

VAN la data de 31.03.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (14/04/2021)

Perioada inchisa tranzactionare 15.04.2021 - 14.05.2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (14/04/2021)

Structura actionariat la data de 31 martie 2021