Update articol:

Ministrul ungar de externe: în Ungaria ar putea sosi gaz din Azerbaidjan începând din 2023

Péter Szijjártó Péter Szijjártó

În Ungaria ar putea sosi anual o cantitate de una-două miliarde de metri cub de gaz din Azerbaidjan începând cu anul 2023, a anunţat, vineri, la Budapesta, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, potrivit MTI . După conferinţa de presă care a urmat reuniunii comitetului mixt interguvernamental Ungaria-Azerbaidjan, Péter Szijjártó a declarat că odată cu sosirea gazului azer, securitatea aprovizionării va creşte semnificativ, din moment ce energia va sosi din mai multe surse.

Achiziţiile de gaz din Azerbaidjan au fost posibile prin finalizarea coridorului de sud al gazelor naturale, respectiv şi datorită faptului că în Azerbaidjan creşte constant producţia de gaze, care va depăşi, în curând, 45 de miliarde de metri cub, a adăugat şeful diplomaţiei ungare, potrivit MTI.
 

Ministrul a subliniat existenţa acordului dintre Mol şi Chevron SUA, în urma căruia compania petrolieră maghiară a dobândit o cotă de 9,5% în cel mai mare câmp petrolier offshore din Azerbaidjan; mai mult decât atât, prin această tranzacţie, Mol a dobândit şi o participaţie de aproape 9% asupra uneia dintre cele mai mari
conducte petroliere din Caucaz.

Aceasta este cea mai mare investiţie maghiară în regiunea Caucaz, din toate timpurile, a spus ministrul, potrivit căruia prin acest pas, cooperarea economică dintre cele două ţări a trecut la o nouă dimensiune.

Azerbaidjanul acordă o importanţă deosebită creşterii capacităţilor de transport, totodată ţara creşte în mod constant exploatările, care vor depăşi 45 de miliarde de metri cub pe an, a spus ministrul.

BVBStiri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (20/10/2020)

Completarea ordinii de zi a AGEA convocata pentru data de 2/3 noiembrie 2020

ALRO S.A. (ALR) (20/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020