Update articol:
Digi24:

Mircea Coșea, despre revocarea lui Carașol de la Transelectrica: “I-am cerut să vină cu dovezi oficiale, a dispărut; Procuratura s-a autosesizat”

Mircea Coșea a precizat că Ecaterina Andronescu însăși l-a sunat și i-a confirmat că Politehnica nu a acordat diploma cu numărul respectiv pentru Marius Carașol

Marius Carașol, până astăzi președinte al Directoratului Transelectrica, nu a adus documentele de atestare a studiilor, după ce în presă au apărut informații legate de autenticitatea studiilor sale, și, mai mult, el a dispărut pur și simplu, nu a mai răspuns la telefoane și nu a mai putut fi contactat, a declarat, la digi24, Președintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica  Mircea Coșea.

„Astăzi, din nou, am convocat o ședință de urgență a Consiliului, pentru că această situație nu mai putea continua, Transelectrica e societată de interes strategic, listată la bursă, riscăm efecte economice negative. A fost motivul pentru care am convocat Consiliul și am hotărât revocarea în absența lui. Dânsul nu a mai venit, nu a mai răspuns la niciun telefon, la nicio chemare”, a spus Mircea Coșea.

În presă au apărut informații potrivit cărora președintele directoratului Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, și-ar fi falsificat CV-ul, susținând că a absolvit Politehnica București. Potrivit Edupedu.ro, Universitatea Politehnica București a confirmat că persoana în cauză a fost student, dar precizează că nu și-a finalizat studiile.

Mircea Coșea a precizat că Ecaterina Andronescu însăși l-a sunat și i-a confirmat că Politehnica nu a acordat diploma cu numărul respectiv pentru Marius Carașol. Ecaterina Andronescu este președinta Senatului Universității Politehnice.

Mircea Coșea a explicat că în momentul în care lui Carașol i s-au cerut actele doveditoare ale studiilor, acesta a venit cu un dosar în care era o diplomă de școală sanitară și o diplomă de absolvire prin licență a Universității Politehnice București, secția Electrotehnică, o diplomă care era asemănătoare cu cele care se eliberează la licență. A adus, de asemenea, patru pagini de matricolă școlară, cu toate examenele. „Nu puteam atesta dacă ele au fost emise corect sau dacă e fals. Dar hârtia există” și părea originală, a spus Coșea.

Numai că, joi, Politehnica a precizat că nu corespundeau semnăturile, nu sunt ale celor care trebuia să le dea, că exista un fel de logo, un antet, care nu corespunde cu cel folosit de UPB la acea dată. „Deci, se pare că falsificarea nici nu e foarte bine făcută din punct de vedere grafic”, a declarat Mircea Coșea. 

Marius Carașol a fost numit în funcția de director al Transelectrica în decembrie 2018. În CV-ul afișat pe site-ul instituției, scrie că este inginer diplomat și că a făcut cursurile Universității Politehnice București între 1999 și 2005.

Mircea Coșea a declarat că pentru el personal acest caz este „o surpriză tristă”. Săptămâna viitoare, va avea loc o altă ședință a Consiliului de Supraveghere în care se va analiza ce se întâmplă cu contractele semnate de Marius Carașol. „Am cerut grupului managerial o situație în detaliu a fiecărui contract”, a precizat Coșea, recunoscând, pe de altă parte, că Marius Carașol a avut rezultate bune de când a fost numit director. „Nu îl condamn pentru nimic în sens profesional, ci pentru acest lucru, care e absolut de neînțeles: cum poate un om matur să facă astfel de prostii, astfel de înșelăciuni la nivelul la care a ajuns”, a spus Mircea Coșea.

Procuratura s-a autosesizat în acest caz, a mai spus la Digi24 Mircea Coșea, precizând că are această informație din presă. „Nu vom face plângere la Parchet”, a mai spus Coșea.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014