Update articol:

Moderna a finalizat înscrierea vaccinului mRNA împotriva COVID-19 la Studiul de Fază 3 COVE

Moderna a finalizat înscrierea vaccinului mRNA împotriva COVID-19 (mRNA-1273) la Studiul de Fază 3 COVE, potrivit unui comunicat al companiei.

Oficialii Moderna transmit:

  • Toți cei 30.000 de participanți la Studiul de Fază 3 COVE sunt acum înscriși
  • Studiul de Fază 3 COVE a fost conceput pentru a evalua participanții care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19
  • 42% din totalul participanților la studiul de Fază 3 COVE provin din grupuri ce prezintă un risc medical ridicat:

o   Peste 7.000 dintre participanții înscriși au peste 65 de ani;

o   Peste 5.000 de participanți înscriși au vârsta sub 65 de ani, dar prezintă boli cronice cu risc crescut de dezvolta o formă severă de infecție cu COVID-19, precum diabet, obezitate severă și afecțiuni cardiace.

  • Moderna a lucrat, de asemenea, pentru a dezvolta un vaccin accesibil tuturor, inclusiv pentru comunitățile care au fost subreprezentate de-a lungul timpului în cercetarea clinică și sunt afectate în mod disproporționat de COVID-19. Astfel:
    • Peste 11.000 de participanți înscriși provin din comunități minoritare, reprezentând 37% din totalul eșantionului studiat;
    • Dintre aceștia, 6.000 de participanți se identifică a fi de origine hispanică sau latină și mai mult de 3.000 de participanți care se identifică a fi persoane de culoare sau afro-americani.

“Finalizarea înscrierii în Studiul de Fază 3 COVE este o etapă importantă în dezvoltarea clinică a mRNA-1273, vaccinul candidat împotriva COVID-19. Le suntem îndatorați tuturor celor care au participat la studiu. De asemenea, dorim să le mulțumim cercetătorilor și partenerilor noștri care au lucrat la studiile clinice, inclusiv partenerilor noștri din PPD și NIH, precum și echipei dedicate Moderna pentru sprijinul acordat pentru finalizarea înscrierii,” a declarat Stéphane Bancel, CEO la Moderna. “Angajamentul Moderna este de a realiza cercetări științifice riguroase, ținând cont de cele mai înalte standarde de calitate a datelor. Vom continua să lucrăm în colaborare cu autoritățile de reglementare pentru a avansa cu mRNA-1273, care sperăm că va ajuta la înfrângerea pandemiei provocate de COVID-19.”

BVBStiri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (06/05/2021)

Raport Anual 2020 versiunea in limba engleza

Digi Communications N.V. (DIGI) (06/05/2021)

Modificarea calendarului financiar 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (06/05/2021)

Intrarea in programul de oprire planificata a Unitatii 2

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/05/2021)

Document de informare privind atribuirea de actiuni