Școala Informală de IT dă startul, în luna septembrie, la prima grupă de “Marketing Strategy for IT Companies” în campusul din București.
Acest program educațional pune la dispoziția cursanților toate uneltele necesare pentru a dezvolta o strategie de marketing solidă, care îi va ajuta să atingă audiențe specifice. Sub îndrumarea pas cu pas a practicienilor, cursanții vor trece prin cele 6 etape de proiectare, planificare și implementare a unei strategii de marketing: Corporate Values, Vision, Assess Current Situation Stage, Objectives, Create/Refine Strategy, Budget & Measurement.
Robert Zănescu, partener la Zephyr Group, susţine că industria IT este parte importantă a potențialului României de dezvoltare şi poate genera peste 10% din PIB. Acesta arată: “Pericolul care stă în calea materializării acestui potențial nu este neapărat economia mondială, războiul comercial dintre super-puteri și nici chiar implementarea planului de guvernare în România. Pericolul vine din lipsa unui plan național de pregătire a specialiștilor în IT. Companiile din IT fac eforturi pentru a găsi talente și a le pregăti pentru o cerere din ce în ce mai mare de software. Este nevoie de specialiști în Java, C#, ASP.NET, C++, ANSI C, PHP, Javascript, HTML, CSS, ABAP, SQL. Contra-intuitiv, în ciuda cererii crescute pe care firmele de IT o au pentru produsele și serviciile lor, există și un alt aspect de care aceste firme trebuie să aibă grijă: marketing-ul”.
Școala Informală de IT a fost înființată acum 5 ani ca o metodă alternativă de educație, ca o șansă la un nou început pentru oamenii care doresc să se reinventeze profesional și să evolueze personal, sau să ajungă la următorul nivel în carieră. Cursanții au parte de informații tehnice, dar mai ales de o experiență aparte datorată metodelor alternative de predare, într-un mix training – coaching – mentorat.
Robert Zănescu spune că există 80% grad de angajabilitate la nivel național pentru absolvenții Şcolii Informale de IT.
Școala are 3000 absolvenți la nivel național în 5 ani de la înființare. 100 de mentori practicieni din cele mai mari 6 hub-uri IT din România predau Java, C#, ASP.NET, C++, ANSI C, PHP, Javascript, HTML, CSS, ABAP, SQL în campusurile din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Craiova în cadrul celor 27 programe educaționale livrate pe 3 niveluri de studiu: inițiere / pregătire / specializare în IT.