Update articol:

Moody’s Analytics: Creșterea datoriei pe piețele emergente ar putea întârzia recuperarea după Covid și ar extinde decalajul față de lumea dezvoltată

dolari
  • Nivelurile ridicate ale datoriilor pot determina piețele emergente să rămână în urma piețelor dezvoltate în recuperarea economică după pandemie, a declarat Steve Cochrane, economist șef APAC la Moody’s Analytics.

  • Datoria globală totală a crescut la un record de 24 de trilioane de dolari, până la un maxim nou de 366% din produsul intern brut în 2020, a arătat un raport săptămâna trecută a Moody’s Analytics.

  • Datoria globală de pe piețele emergente s-a dublat în ultimul deceniu și reprezintă acum o treime din datoria restantă la nivel global, potrivit raportului.

 

Nivelurile crescute ale datoriilor pot determina piețele emergente să rămână în spatele piețelor dezvoltate în ceea ce privește redresarea economică în urma pandemiei Covid-19, potrivit CNBC.

„Odată cu pandemia, toate tipurile de datorii au crescut … desigur, marea creștere a fost datoria publică – și nu e nicio surpriză din cauza unei astfel de necesități de a oferi stimulente fiscale, veniturile fiscale au scăzut mult peste tot în lume ”, a declarat Steve Cochrane, economist șef Asia-Pacific la Moody’s Analytics.

„Impactul real, totuși, cred că este un fel de divizare crescândă între economiile dezvoltate și piețele emergente. Sarcinile datoriilor au crescut cel mai mult pe piețele emergente și aici ar putea exista cele mai mari dificultăți în ceea ce privește îngrijirea acestei datorii în viitor “, a adăugat el.

Datoria globală totală din sectoarele guvernamental, corporativ, gospodăresc și financiar a crescut la un record de 24 de trilioane de dolari în 2020, a arătat o analiză a Moody’s Analytics. Creșterea a dus datoria globală la 366% din produsul intern brut, a declarat Moody’s Analytics.

Datoria globală de pe piețele emergente s-a dublat în ultimul deceniu și reprezintă acum o treime din datoria restantă la nivel global, potrivit raportului.

Sarcinile datoriilor au crescut cel mai mult pe piețele emergente și acestea pot avea cele mai mari dificultăți în ceea ce privește îngrijirea acestei datorii în viitor.
Steve Cochrane, MOODY’S ANALYTICS

Piețele emergente, inclusiv Turcia, Vietnam și Brazilia, au fost evidențiate în raportul Moody’s Analytics pentru că au avut sarcini ridicate ale datoriilor în mai mult de un sector.

Multe economii emergente, inclusiv India, Argentina și Malaezia se luptă cu o creștere a infecțiilor cu coronavirus, în timp ce piețele dezvoltate precum SUA, Marea Britanie și Australia raportează un declin al cazurilor.

Cochrane a menționat că piețele emergente sunt în general mai lente în asigurarea vaccinurilor Covid în comparație cu economiile dezvoltate. Între timp, creşterea datoriilor ar putea determina guvernările din acele țări să îşi controleze finanțele mai devreme pentru a menține datoria sub control, a spus el.

Creșterea economică în rândul piețelor emergente este probabil să întârzie comparativ cu economiile dezvoltate pe măsură ce lumea își revine din pandemie, a adăugat Cochrane. „Când economia crește rapid, datoria nu va fi atât de importantă,” a spus Cochrane.

Potrivit economistului,  creșterea va fi inegală în întreaga lume, SUA și Europa fiind susceptibile de a accelera în această vară, în timp ce piețele emergente „ar trebui să aștepte puțin mai mult”.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical