Update articol:

MTI: Mol Lub a transformat linia de producţie pentru spălarea parbrizului, ca să producă dezinfectanţi

Sursa foto: molgroup.info

Mol Lub şi-a transformat rapid linia de producţie a lichizilor pentru spălarea parbrizului, pentru ca pe durata epidemiei de coronavirus să producă dezinfectanţi, a declarat Szabolcs Vida, directorul general al diviziei producătoare de lubrifianţi din cadrul companiei petroliere, miercuri, în cadrul emisiunii “Bună dimineaţa, Ungaria!” de pe postul public de radio Kossuth, potrivit MTI.

Szabolcs Vida a spus că linia de producţie pe care se făcea, până acum, lichid de parbriz, este potrivită şi pentru a produce dezinfectanţi. Materiile prime ale celor două produse sunt identice în proporţie de 90%: se foloseşte apă distilată deionizată şi conductori inoxidabili. Ambalajul celor două produse este, de asemenea, identic, a adăugat directorul.

Capacitatea de producţie este de aprox. 50 000 de litri pe zi, dar pentru acest lucru trebuie să fie disponibilă o cantitate suficientă de materie primă. Însă aprovizionarea cu aceasta este problematică în ultima vreme: de obicei lipseşte etanolul, potrivit MTI .

În Ungaria există patru producători de la care se poate cumpăra alcool pentru producţia de dezinfectanţi, dar etanolul este necesar şi în industria farmaceutică, astfel că etanolul este un ingredient-problemă în producţia de dezinfectanţi. Se analizează şi posibilitatea utilizării bioetanolului, a spus Szabolcs Vida.

În prima fază, dezinfectanţii vor ajunge la cei care au cea mai mare nevoie de produsele acestea: la instituţiile de sănătate publică, la organele de poliţie, la companiile de transport şi de gestionare a deşeurilor, la municipalităţi şi la căminele pentru bătrâni, mai scrie MTI.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022