Update articol:

Nagorno-Karabah: Preşedintele Franţei a discutat cu premierul armean şi cu omologul său azer

Sursa foto: facebook.com/EmmanuelMacron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a discutat telefonic vineri cu premierul armean, Nikol Pashinyan, şi cu preşedintele azer, Ilham Aliev, pe care i-a îndemnat din nou să declare încetarea focului în Nagorno-Karabah, a informat Palatul Elysee, notează AFP, potrivit Agerpres.

În contextul în care luptele s-au intensificat vineri, preşedintele francez “a reiterat apelurile la încetarea focului şi a propus iniţierea unui proces şi unei metodologii care să conducă la reluarea negocierilor în cadrul Grupului de la Minsk”, a precizat preşedinţia Franţei. “Lucrările au început de vineri seară”, a adăugat sursa.

Franţa prezidează împreună cu Rusia şi Statele Unite Grupul de la Minsk însărcinat cu medierea acestui conflict.

În discuţiile avute, Emmanuel Macron a mai abordat cazul celor doi jurnalişti ai cotidianului francez Le Monde răniţi în urma unui “bombardament” şi evacuaţi vineri spre Erevan, a precizat Palatul Elysee.

Mai devreme în cursul zilei, ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a avertizat Azerbaidjanul, susţinut de Turcia, şi Armenia împotriva unei “internaţionalizări a conflictului” şi riscului unei “escaladări scăpate de sub control”.

Luptele au reînceput duminică în Nagorno-Karabah, locuită majoritar de armeni. Regiunea s-a desprins de Azerbaidjan la sfârşitul URSS, antrenând un război la începutul anilor 1990 care a făcut circa 30.000 de morţi. Conflictul era aproape îngheţat, în pofida unor ciocniri frecvente, în special în 2016.

Emmanuel Macron a mai discutat, duminică, cu premierul Armeniei şi cu preşedintele Azerbaidjanului.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTS si EFSA

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020