Update articol:

Năsui, USR: “Proiect privind noi privilegii pentru membrii Consiliului de Administrație ASF; Se introduc diurne și decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în București”

Deputatul USR Claudiu Năsui a anunțat că, azi, în ședința Comisiei de Buget Finanțe de la Camera Deputaților, este dezbătut un proiect “privind noi privilegii pentru membrii Consiliului de Administrație al Autorității de Supraveghere Financiară” . Potrivit deputatului, se introduc diurne și decontarea cheltuielilor “pentru politrucii care nu au domiciliul în București”.

Claudiu Năsui a scris:Încă un privilegiu pus pe ascuns pe ordinea de zi.

Se anunță azi, deodată, ședință pentru buget-finanțe și primul punct pe ordinea de zi ce e?

Un proiect semnat doar de domnul Florin Roman, liderul grupului PNL, prin care se introduc noi privilegii pentru membrii Consiliului de Administrație ASF. Cei care au deja salarii de peste 10.000 de euro pe lună.

Se introduc diurne și decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în București.

Care e șmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în București, primești diurne suplimentare. E de fapt o mare ipocrizie. Senatori, deputați și alți demnitari aleși în București își mută domiciliul în acte în alt județ pentru a beneficia de sume importante în plus.

Acum pe final de mandat, parlamentarii sunt neatenți. Grupurile de interese mizează pe asta pentru a-și mai trece câteva privilegii.

Norocul este că eu chiar citesc ce votez și am văzut acest punct azi dimineață când a fost anunțată comisia. Voi avea amendament de eliminare. Vă țin la curent dacă trece sau nu.

Puteti vedea proiectul de lege aici: http://cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=18957

PS: Nu mi-a trecut amendamentul. Si PNL si PSD au sustinut legea care ajunge la plen.

PS2: Proiectul PNL a fost depus pe 7 octombrie, alocat de biroul permanent ieri, cu termen depunere puncte de vedere si amendamente… azi. Din cate vad PNL face presiuni mari sa fie supus la vot tot azi. ”

Și în prezent, ASF decontează categoriile de cheltuieli menționate în proiect pe baza Regulamentului de Organizare și Funcționare, fiind o instituție care se autofinanțează, iar proiectul aliniază prevederile interne ale ASF la cele legale bugetare.

Potrivit proiectului de lege iniţiat de Florin Roman, membrii Consiliului ASF, precum şi personalul acestuia, însărcinat să exercite atribuţii de supraveghere şi control, nu răspund civil sau penal, după caz, dacă instanţele judecătoreşti constată îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii de către aceste persoane, cu bună-credinţă şi fără neglijenţă, a oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea atribuţiilor de control şi supraveghere.

Unele voci spun că prevederea vizează angajații care derulează controale, care deseori sunt amenințați cu procese și cereri de despagubiri, neavând sprijin juridic.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021