Update articol:

Nestle își manifestă regretul cu privire la orice colaborare anterioară încheiată în mod indirect cu vloggerul Bălan Alexandru „Colo”, reținut de poliție

https://www.stiripesurse.ro/alexandru-balan-retinut_1473372.html https://www.stiripesurse.ro/alexandru-balan-retinut_1473372.html

Nestle își manifestă regretul cu privire la orice colaborare anterioară încheiată în mod indirect cu vloggerul Bălan Alexandru „Colo”, potrivit unei informări transmise de companie. 

Nestle  a transmis: “În contextul informațiilor apărute în spațiul public cu privire la Bălan Alexandru, cunoscut sub numele „Colo” în mediul online, compania Nestlé reiterează faptul că respectă principiile de conduită profesională în orice relație care privește brandurile sau compania ca atare. Compania Nestlé a luat cunoștință recent de mesajele vulgare exprimate public de Bălan Alexandru „Colo” și își manifestă regretul cu privire la orice colaborare anterioară încheiată în mod indirect, dar și dezacordul ferm cu privire la orice acțiune sau mesaj care contravine valorilor sale fundamentale.

Compania Nestlé nu desfășoară în prezent nicio colaborare directă sau indirectă cu Alexandru Bălan și exclude orice fel de colaborare viitoare, refuzând orice asociere cu persoane sau instituții care adoptă sau promovează un comportament jignitor, periculos sau care contravine drepturilor fundamentale ale omului. Colaborarea cu orice tip de media a cărei strategie pentru a atrage audiența se bazează pe teme precum violența sau comportamentele ofensatoare contravine politicilor și valorilor profunde ale companiei. Nestlé susține parteneriatele ale căror obiective vizează construirea unui viitor mai bun, sau ale căror acțiuni respectă norme clare de bune practici și conduită morală.

Valorile companiei Nestlé sunt adânc înrădăcinate în respectul puternic pentru oamenii din comunitățile în care își desfășoară activitatea. Încă de la fondarea companiei, în 1866, corectitudinea, onestitatea și grija pentru oameni și familiile lor au stat la baza tuturor acțiunilor Nestlé. Acestea se aplică în cazul tuturor categoriilor și brandurilor companiei și pornesc de la modul în care aceasta își desfășoară activitatea și până la modul în care comunică”.

Vloggerul Alexandru “Colo” Bălan , cel care incita la violarea minorelor, a fost reținut, după ce a fost audiat, potrivit stiripesurse.ro. Bălan, cu peste 850.000 de urmăritori pe Youtube, a fost audiat la Secția 9 de Poliție, iar anchetatorii au decis reținerea lui pentru 24 de ore. Astăzi , vloggerul va fi dus în fața judecătorilor cu mandat de arestare preventivă.

Potrivit libertatea.ro, vreme de 4 ani, în timp ce spunea “Aia merită violată” pe conturile de YouTube, Facebook și Instagram, vloggerul și influencerul român Alexandru Bălan a făcut publicitate pentru mai multe branduri ale unor companii, unele foarte mari, ele având în codurile de conduită obligația de a practica “respectul” și “nediscriminarea”.

Cerealele Nestle, Red Bull, apa Bucovina sau Evomag au fost unele din produsele promovate de vloggerul Alexandru “Colo” Bălan. De pildă, evoMag l-a prezentat pe “Colo” într-o campanie la laptopuri care suna astfel: “Am ales 6 bărbați curajoși din 3 țări și le-am pregătit 16 obstacole nebune”.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)