Update articol:

Nicolae Ciucă, despre avertismentele Rusiei: Avionul ucrainean a plecat din România neînarmat, iar întreaga operațiune a fost transparentă

nicolae ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a declarat duminică, după avertismentul Rusiei, că într-adevăr a aterizat un avion ucrainean în regim de urgență la Bacău, dar acesta a plecat din România neînarmat, iar întreaga operațiune a fost transparentă.

Nicolae Ciucă a explicat la Digi 24: „Avionul ucrainean a plecat din România neînarmat, tocmai pentru a evita orice situație în care să putem fi acuzați că a zburat o aeronavă de luptă, să poată să intre direct în acțiune de pe teritoriul țării noastre. Ca atare nu văd de ce am fi acuzați că am desfășurat astfel de activități. A fost public, transparent fără niciun fel de intenţie de a ascunde ceva”.

„Este o retorică folosită în ultima perioadă, prin care se caută să se abată atenţia de la ceea ce se întâmplă real în teren în Ucraina, unde vedem că sunt ucişi civili, unde vedem că nu se respectă absolut deloc legile conflictului armat, şi în felul acesta este mai uşor să spui atenţie la ceilalţi pentru că vă puteţi transforma şi voi în parte a acţiunii beligerante pe care ei o desfăşoară”, a continuat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a precizat că de regulă în conflictele armate de folosesc metode precum dezinformarea, inducerea în eroare, propaganda şi operaţiile informaţionale.

“Utilizarea rețelei de aerodromuri ale țărilor vecine pentru staționarea aviației de luptă ucrainene cu utilizare ulterioară împotriva forțelor armate ruse poate fi privită ca o angajare a acestor state în conflictul armat”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, într-un briefing, potrivit TASS.

 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (24/03/2023)

Finalizare achizitie Sunwind Energy SRL

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (24/03/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - tranzactii 2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (24/03/2023)

Documente suport AGOA & AGEA 25.04.2023

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (24/03/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R) - tranzactii parti afiliate 2021

VES SA (VESY) (24/03/2023)

Convocare AGA O & E 27-28.04.2023