Update articol:

Nicu Marcu, noul preşedinte al ASF – prin votul a 340 de parlamentari

Nicu Marcu, candidatul propus de PNL, a fost numit miercuri preşedinte – membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), cu votul a 340 de parlamentari, 20 fiind “împotrivă”, exprimat în cadrul şedinţei Camerelor reunite.

Marcu îşi va începe mandatul pe locul devenit vacant prin demisia lui Leonardo Badea.

Numirea noului preşedinte – membru executiv al Consiliului ASF se va face pe durata rămasă a mandatului început la data de 14 noiembrie 2018, potrivit Hotărârii Parlamentului României nr. 37/2018 privind numirea membrilor ASF.

Ieri, Nicu Marcu a primit aviz pozitiv pentru președinția Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în comisiile reunite de buget si economice din Parlament. 

 

Nicu Marcu are profil tehnocrat: e profesor universitar de economie la Universitatea din Craiova şi a fost deputat PNL pentru o scurtă perioadă (doi ani). 

  • Universitatea din Craiova – Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Departamentul Finanţe, Bănci şi Analiză economică – Profesor universitar doctor;
  • Academia Română, Institutul Naţional de Cercetări Economice ‘Costin C. Kiriţescu’ (INCE) – Cercetător ştiințific I;
  • Academia Română – Şcoala de Înalte Studii Doctorale – CONDUCĂTOR ŞTIINȚIFIC DOCTORAT – domeniul Economie;
  • Parlamentul României – deputat, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014