Update articol:
EXCLUSIV

Nicu Marcu, preşedinte: La nivelul ASF, s-au demarat audituri ad-hoc pe toate cele trei sectoare de activitate: piaţă de capital, asigurări şi pensii private 

 Suntem într-o perioadă de evaluare, ca să avem date relevante atunci când vom face o prezentare a situaţiei Autorităţii de Supraveghere Financiară, ne-a declarat, în exclusivitate, Nicu Marcu, noul preşedinte ASF.

Domnia sa ne-a spus: ”La nivelul instituţiei s-au demarat audituri ad-hoc pe toate cele trei sectoare de activitate, ca să vedem eventualele vulnerabilităţi din cele trei pieţe. În momentul în care vom fi gata cu evaluările instituţionale, vom prezenta publicului situaţia reală existentă”.   

Nicu Marcu a fost numit, recent,  preşedinte – membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), cu un vot covârşitor în Parlament – 340 de parlamentari au votat pentru, doar 20 fiind “împotrivă”. Nicu Marcu are profil tehnocrat: este Profesor de economie la ASE București şi a fost deputat PNL pentru o scurtă perioadă (doi ani). Din 2017 şi până în 2020 a fost Vicepreşedinte al Curții de Conturi a României.

Până la  numirea lui Nicu Marcu, instituţia a fost condusă interimar de Elena Doina Dascălu, după ce în octombrie anul trecut Leonardo Badea a plecat la BNR.

 

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014