Update articol:
Circ în Parlament

Niculae Bădălău, la audierile pentru miniștri: Căpușați Hidrolectrica, dar nu o vindeți! (Articol actualizat)

Ministrul demis al Economiei, Niculae Bădălău (PSD), l-a intrebat miercuri, la audierea din Parlament, pe ministrul propus de PNL la Economie, Energie si IMM-uri, Virgil Popescu, de ce guvernul Ludovic Orban vrea să vândă Hidroelectrica, „perla” statului român” și i-a mai zis ministrului că mai bine să „căpușeze în continuare” compania decât să o vîndă.

„Hidroelectrica produce acum energie curata si ieftina, dvs nu mai vrei sa o capusati, vreti sa o vindeti cu totul. Pentru ce? Actionariatul la Hidroelectrica e 20% Fondul Proprietatea si 80% statul roman. Trebuie sa ramana la statul roman. De ce tineti sa o listati, sa o vindeti? Capusati-o in continuare, daca aveti clienti”, a zis Niculae Bădălău, potrivit stiripesurse.ro.

Bădălău a mai pus o întrebare în şedinţa de miercuri: “Cum veţi negocia o energie ieftină la gaz, ţinând cont că 20% din gazul consumat la nivelul ţării vine de la Gazprom? Cum veţi reuşi această negociere?”.

El nici nu a aşteptat răspunsurile ministrului desemnat, ci a adăugat, potrivit Agerpres: “Am să dau un vot împotrivă pe superficialitatea cu care aţi scris acest program”.

La finalul audierilor, ministrul desemnat pentru acest portofoliu, Virgil Popescu, a declarat jurnaliştilor că Bădălău a confundat listarea la bursă a unui pachet minoritar de acţiuni, aşa cum se doreşte la Hidroelectrica, cu vânzarea companiei.

“Hidroelectrica se va regăsi în portofoliul Ministerului Economiei. Nu vrea nimeni să o vândă. Din păcate, domnul ministru Bădălău confundă listarea la bursă cu vânzarea. Va fi listat un pachet de 5-10%, dar acest lucru nu înseamnă vânzarea companiei Hidroelectrica. Înseamnă că Hidroelectrica va avea capitalizare să facă achiziţii, vedeţi că sunt oportunităţi în piaţă, se vinde CEZ, se vinde Enel, de ce să nu facem acest lucru”, a spus Popescu.

De altfel, Hidroelectrica are în plan încă din 2013 listarea la bursă a unui pachet minoritar de acţiuni, obiectiv aprobat prin Hotărâre de Guvern şi susţinut inclusiv în timpul guvernării PSD-ALDE. 

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (12/08/2020)

Raport curent - Decizie ASF - Referitor solicitare Tudor Dumitru

CONPET SA (COTE) (12/08/2020)

Disponibilitate raport S1 2020

TERAPLAST SA (TRP) (12/08/2020)

Convocare AGAO - 14.09.2020

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (12/08/2020)

Actualizare date personale membru Consiliul de Supraveghere