Update articol:
FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL EDITIA A II-A

Niculae Bădălău, ministrul Economiei: OPCOM este prima bursă din România care va participa la implementarea unei Contrapărți Centrale, o premieră pentru care doresc să felicit conducerea companiei

“Piața de Capital din România este un subiect extrem de important pentru țara noastră. Pe de o parte pentru că acest sector are un potențial de dezvoltare extraordinar, iar pe de altă parte pentru că diversificarea produselor de pe piața de capital permit atât dezvoltarea acesteia, cât și creșterea nivelul de complexitate economică a României”, spune Niculae Bădălău, ministrul Economiei, în mesajul transmis cu ocazia Forumului Pieței de Capital, ediția a II-a, organizat de FinancialIntelligence.ro. 

Redăm mai jos discursul integral: 

“Vreau să felicit Financial Intelligence pentru organizarea Forumului Pieței de Capital. Este un eveniment care începe să se definească ca fiind de tradiție în circuitul conferințelor economice specializate din România și le doresc succes și pe viitor organizatorilor. Financial Intelligence s-a făcut remarcată, într-un timp extrem de scurt, drept o platormă specializată de știri economice și analize financiare, precum și ca organizator de evenimente corporate pe diverse teme economice. Într-un context în care mediul economic este tot mai dinamic, nevoia de informații și analize de calitate devine la fel de importantă ca și capitalul economic.

Ministerul Economiei are în portofoliul său companii importante care sunt listate pe Bursa de Valori București, atât pe piața principală, cât și pe piața secundară, AeRO. Pentru simbolurile tranzacționate pe BVB, aflate în portofoliul Ministerului, piața de capital reprezintă un instrument important de capitalizare, iar regulile de funcționare al sectorului obligă conducerea acestor companii la un comportament economic responsabil și pro-activ.

În același timp, Ministerul Economiei este bine familiarizat cu mecanismele piețelor speciale, având în vedere rolul și importanța pe care o OPCOM – bursa de energie, compania înființată în scopul administrării pieței energiei electrice și a gazelor naturale prin asigurarea desfășurării continue, ordonate, eficiente, echitabile și transparente a tranzacțiilor și a contractelor comerciale în condiții de reglementare. OPCOM este prima bursă din România care va participa la implementarea unei Contrapărți Centrale, o premieră pentru care doresc să felicit conducerea executivă și administrativă a companiei. Beneficiile acestei Contrapărți Centrale sunt convins că nu se vor lăsa deloc așteptate, această premieră reprezentând un model demn de urmat pentru alte proiecte de succes.

Eu cred cu tărie în potențialul pieței de capital românești. Îmi doresc să văd o bursă românească cât mai puternică. Pentru că o piața de capital și o bursă puternică înseamnă beneficii pentru investitori, pentru mediul financiar și pentru economia reală. Iar toate acestea se traduc, în cele din urmă, într-o viață mai prosperă pentru cetățeni.

În calitate de Ministru al Economiei, vă asigur de tot sprijinul meu și doresc succes acestei conferințe!”

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/11/2022)

Disponibilitatea versiunii in limba romana a Raportului Anual pentru 2021

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Finalizare proces fuziune Greenfiber Intl. SA-Greentech SA,detineri indirecte

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/11/2022)

Document informare - alocare actiuni

ROPHARMA SA (RPH) (28/11/2022)

Hotarari AGA O & E 28.11.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014