Update articol:

Nikolay Patrushev, șeful Consiliului de Securitate la Rusiei, va discuta despre amenințările actuale de securitate cu colegii BRICS

Nikolai Patrușev
  • Reprezentanții Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei și Republicii Sud-Africane intenționează să discute despre amenințările actuale de securitate naționale și internaționale și domeniile de cooperare dintre membrii grupului.

 

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolay Patrushev, va participa printr-o conexiune video la o întâlnire anuală a oficialilor de securitate de rang înalt din grupul de națiuni BRICS, potrivit TASS.

„Reprezentanții Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei și Republicii Sud-Africane plănuiesc să discute despre amenințările actuale de securitate naționale și internaționale din prezent și despre domeniile de cooperare dintre membrii grupului”, a anunţatserviciul de presă al Consiliului.

Patrushev are în mod regulat discuții pe tema securității cu colegii săi străini, atât în ​​persoană, cât și în format videoconferință.

Aceasta va fi cea de-a 12-a întâlnire a oficialilor BRICS de rang înalt responsabili de problemele de securitate. Evenimentul anterior de acest fel, care a avut loc în august anul trecut. Participanții au discutat despre provocările și amenințările la adresa securității globale, regionale și naționale. Problemele de combatere a terorismului și de securitate digitală au fost abordate în detaliu.

Acronimul BRICS, derivat din literele inițiale ale numelor membrilor grupului, a fost creat în decembrie 2010, când Africa de Sud s-a alăturat organizației care fusese cunoscută anterior ca BRIC. Scopul grupului, înființat la inițiativa Rusiei în 2006, este de a stimula cooperarea cuprinzătoare între statele membre. China deține președinția BRICS în 2022.