Update articol:
COMUNICAT DE PRESĂ

Holcim: Patru noi Declarații de Mediu recunoscute la nivel internațional (EPD) pentru cimentul ECOPlanet, betonul ECOPact și lianții hidraulici Doroport și Dorosol

holcim

Holcim România spune că a întocmit patru noi Declarații de Mediu recunoscute la nivel internațional (Environmental Product Declaration – EPD), care certifică științific impactul redus de mediu al ECOSoluțiilor Holcim – cimentul ECOPlanet, betonul ECOPact și lianții hidraulici Doroport și Dorosol, susţine compania printr-un  comunicat de presă.

Holcim, prima companie de materiale construcții din România care a publicat Environmental Product Declaration (EPD) devine și primul producător de materiale de construcții cu soluții și produse a căror amprentă CO2 redusă este dovedită, conform aceluiași instrument. Progresele înregistrate de Holcim România pentru decarbonizarea producției au impact direct în reducerea amprentei CO2 a produselor, iar acum pune la dispoziție și documentele care atestă inițiativa de a construi mai verde. Aceste îmbunătățiri sunt reflectate prin rezultatele noilor EPD-uri, care demonstrează o diminuare a amprentei CO2 pentru produsele sus-menționate, comparativ cu cea a cimenturilor tradiționale, respectiv a betoanelor uzuale comercializate de Holcim în România, se mai arată în comunicat.

Declarațiile de Mediu ajută arhitecții, proiectanții, dezvoltatorii și constructorii să ia decizii informate în procesul de selectare a materialelor de construcții, iar prin folosirea de materiale sustenabile, validate extern, Holcim oferă clienților săi beneficiul de creștere a punctajului în schemele de certificare a clădirilor verzi (LEED, BREEAM, Green Homes, etc).

 „Ne asumăm responsabilitatea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră. Împărtășim cunoștințele și dezvoltăm instrumente care permit colaboratorilor noștri să facă o alegere responsabilă a materialelor de construcții pe care le utilizează. Susținem în continuare dezvoltarea EPD-urilor pe piața construcțiilor, deoarece acestea reprezintă date verificate, transparente, de impact asupra mediului, cu rol de transformare, permițând proiectanților, arhitecților, dezvoltatorilor și constructorilor să facă alegeri documentate cu privire la materiale de construcții sustenabile”, a declarat Edmund Piess – Director Sustenabilitate, Holcim România.

Cele patru noi Declarații de Mediu pentru Produse reprezintă documente cu recunoaștere externă, validate de un verificator terță parte independent, care atestă impactul pe care îl are asupra mediului producţia a: 1 t de ECOPlanet, 1 t Doroport, 1 t de Dorosol, respectiv, 1 m3 de ECOPact.

Environmental Product Declaration (EPD) sau Declarația de Mediu pentru Produs este un instrument recunoscut la nivel mondial și standardizat internațional pentru certificarea sustenabilității produselor. Declarațiile de Mediu pentru Produs permit evaluarea performanței de mediu a produselor pe baza unei evaluări a ciclului de viață al produsului (Life Cycle Assessment – LCA).

Potrivit companiei, În 2014, Holcim România a fost primul producător din industria construcțiilor care a pus la dispoziția părților interesate EPD-uri, întocmite per categorie de produse fabricate local: ciment, beton și agregate. În 2019, aceste trei EPD-uri au fost actualizate și re-validate extern. Acest proces de actualizare și validare a fost reluat anul acesta.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 27 stații de betoane – inclusiv stațiile General Beton România – trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și trei terminale de ciment), Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor). În total, Grupul Holcim România are aproximativ 1800 de angajați.

BVB | Știri BVB

E-mini Dow Jones TURBO LONG 0.001/28,000/29,000 (EBDOWTL22) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 27 si 28 Septembrie 2022

TURBO LONG ON GOLD FUTURES (RCGLDTL2) (26/09/2022)

Suspendare tranzactionare - 11:31 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG atingere bariera

MedLife S.A. (M) (26/09/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

BRK Dow Turbo Long 29850 (BKDOWTLB4) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Septembrie 2022