Update articol:

Noua conducere Radiocom anulează licitaţia privind lotul 1 (Echipament de transport) din Proiectul Audio over IP

  • Marian Murguleţ: “Ar fi foarte interesant de văzut nota de fundamentare în baza căreia s-a luat decizia. Este momentul ca procedurile de achiziții să se facă corect, transparent, în interesul statului roman și să nu mai fie grevate de interese de culise”

 

Dragoş Preda, directorul general al SN Radiocomunicaţii, a decis recent să anuleze procedura competitivă pentru atribuirea contractului de achiziţie „Proiect Audio over IP (AoIP) – Transport modulaţie radio – Modernizarea şi eficientizarea reţelei de transport modulaţie pentru emiţătorii de radiodifuziune -3 loturi – LOT 1 – Echipament de transport AoIP şi accesorii”.

Conducerea executivă a Radicom spune că a luat această decizie întrucât a constatat «grave nereguli în desfăşurarea acestei proceduri, nereguli ce constituie încălcări ale dispoziţiilor legale aplicabile în cauză, şi care reprezintă “circumstanţe excepţionale care afectează procedura pentru atribuirea contractului de achiziţie”».

Dragoş Preda a dispus demararea de urgenţă a unei noi proceduri competitive pentru atribuirea acestui contract şi restituirea garanţiei de participare participantului desemnat câştigător.

Marian Murguleţ, fostul preşedinte al SN Radicom, ne-a declarat: “SNR este și trebuie să rămână o societate de interes strategic a statului român unde transparența și integritatea în derularea întregii activități, de la decizii la gestionarea bugetului, să rămână principii esențiale. Așa cum am declarat public, urmăresc cu interes evoluția activității SNR, mai ales în ceea ce privește respectarea procedurilor de achiziții unde sub conducerea mea am amendat procedura internă de achiziții în cadrul SNR.

Legat de decizia de anulare a procedurii competitive pentru atribuirea contractului de achiziții “Proiect Audio over IP (AoIP) – Transport modulație radio over IP – Modernizarea și eficientizarea rețelei de transport modulație pentru emițătorii de radiodifuziune” – Lot 1: Echipament de transport AoIP și accesorii, pot spune că am militat pentru atribuirea corectă și a acestui contract mai ales că exista un ofertant din Germania declarat câștigător cu o oferta tehnică foarte bună și un preț ofertat mai mic considerabil (sute mii euro) decât ofertantul clasat pe locul 2. Cu toate acestea, decizia nu mă surprinde, din păcate pot spune că o așteptam. Ar fi foarte interesant de văzut nota de fundamentare în baza căreia s-a luat decizia la care faceți referire. Este momentul ca procedurile de achiziții să se facă corect, transparent, în interesul statului roman și să nu mai fie grevate de interese de culise”.

Potrivit anunţului de participare la licitaţie, Lotul 1- echipament de transport AoIP şi accesorii avea o valoare de 5,87 milioane de lei; Lotul 2 – echipamente Switch şi accesorii – 272 milioane de lei, iar lotul 3 – cabluri şi conectori audio – 58.578 lei. Criteriul utilizat pentru atribuirea contractului de produse este preţul cel mai scăzut.

Decizia_DG_SNR_anulare_procedura_VoIP (2)

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni