Update articol:

Noul şef al UniCredit reorganizează structura de conducere

Andrea-Orcel Sursa foto: unicreditgroup.eu

Al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, a anunţat miercuri că noul director general, Andrea Orcel, a reorganizat structura de conducere a grupului, înlocuind doi şefi care au deţinut funcţii de top sub conducerea fostului director general Jean Pierre Mustier, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Un comitet executiv al grupului (GEC), alcătuit din 15 membri, va înlocui actualul comitet executiv de management (EMC) unde sunt 27 de persoane. De asemenea, UniCredit intenţionează să reducă la 15 – 20 cele 44 de comitete existente.

“Mi-am petrecut ultimele săptămâni vorbind şi ascultându-i pe angajaţii noştri. Le-am auzit temerile privind complexitatea afacerii noastre… le-am simţit frustrarea privind unele decizii care au fost luate, confuzia privind responsabilităţile şi deficienţele de guvernanţă”, a declarat Orcel, într-un mesaj către angajaţi.

UniCredit a modificat structura diviziei finanţe şi control, precum şi a subsidiarei Europa Occidentală, numindu-l şef al subsidiarei Italia pe Niccolo Ubertalli, care anterior s-a ocupat de subsidiara Europa de Est, împreună cu Gianfranco Bisagni.

Conform structurii precedente, Italia, ca şi Germania şi Austria, făceau parte din subsidiara Europa Occidentală.

La fel ca şefii subsidiarelor din Germania, Europa Centrală şi Europa de Est, Ubertalli îi va raporta acum direct lui Orcel, o decizie care, conform UniCredit, reflectă “importanţa critică” a ţării pentru grupul bancar.

Profitul net al băncii italiene în primul trimestru din 2021 a urcat la 887 milioane de euro (1,10 miliarde de dolari), faţă de pierderi de 2,70 miliarde de euro în perioada similară din 2020. Analiştii se aşteptau la un profit de 396 milioane de euro.

Pentru 2021, UniCredit se aşteaptă ca profitul net de bază “să fie în mare parte în linie” cu estimarea precedentă, de peste trei miliarde de euro, în timp ce veniturile ar urma să se situeze la 17,20 miliarde de euro, faţă de un nivel de 17,70 miliarde de euro previzionat anterior.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie