Update articol:

BBC: Nouriel Roubini avertizează cu privire la 10 ani de criză economică și datorii

Economistul Nouriel Roubini avertizează  asupra unei crize prelungite și a unei recuperări lente după coronavirus, potrivit BBC. Poreclit Dr Doom pentru prognozele sale sumbre, profesorul Roubini a spus că unele locuri de muncă pur și simplu nu vor mai exista după această criză.

Chiar dacă economia globală se va recupera în acest an după impactul coronavirusului, aceasta va fi „anemică”, conform lui Roubini. Economistul a avertizat asupra recesiunii „fără precedent”.

Profesorul Roubini a prevăzut criza financiară în 2008 înaintea multor altora. “În timpul crizei financiare globale producţia a avut nevoie de trei ani pentru a scădea”, a spus economistul pentru programul BBC Talking Asia, explicând: “De data aceasta nu a durat trei ani, nici măcar trei luni. În trei săptămâni, a existat o cădere bruscă a fiecărei componente.”

Profesorul Roubini a mai spus că recuperarea va avea forma a ceea ce economiștii numesc „U”, sau chiar „ceva mai aproape de L” – ceea ce el numește „Depresiune mai mare”.

O recuperare în formă de U înseamnă că economia va scădea și îşi va reveni numai după o perioadă prelungită de evoluţie lentă. O recuperare în formă de L este și mai drastică – o cădere bruscă şi o staţionare acolo o perioadă lungă de timp.

Evoluţia economică va fi urmarea pierderilor de locuri de muncă atât în ​​ţările bogate, cât şi în cele sărace, ca urmare a blocajelor masive pentru combaterea virusului. „Aceste locuri de muncă care au dispărut vor reveni doar parțial, cu salarii mai mici, fără beneficii, cu jumătate de normă”, a spus el. “Va exista și mai multă nesiguranță a locurilor de muncă, a veniturilor și a salariilor pentru persoana de nivel mediu.”

Avertismentul lui Roubini vine în condițiile în care numărul de cazuri de coronavirus se ridică, la nivel mondial, la cinci milioane, multe țări confruntându-se cu un al doilea val de infecții, iar multe state se luptă să-și redeschidă economiile – un factor cheie pentru revenirea rapidă a economiei.

„Puteţi deschide magazinele, dar întrebarea este dacă oamenii vor reveni”, spune el. “Majoritatea centrelor comerciale din China sunt încă goale. Jumătate din zboruri au dispărut. Magazinele din Germania sunt deschise, dar cine vrea să meargă la cumpărături?”

Conform lui Roubini, Asia emergentă va înregistra o creștere mai bună decât „alte economii avansate”.

Acesta consideră că va exista o divizare mai mare între SUA și China, iar multe țări asiatice vor fi obligate să aleagă între cele două superputeri: „Fiecare dintre aceste superputeri va spune restului lumii, fie sunteți alături de noi, fie împotriva noastră. Ori folosești sistemele mele AI, 5G, tehnologiile mele, robotica mea, ori le folosești pe cele ale rivalului meu. Prin urmare, va exista o lume mai împărțită”.

 

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014