Update articol:

Nuclearelectrica cere votul acţionarilor pentru cumpărarea activelor Sucursalei Feldioara aparţinând Companiei Naționale a Uraniului, dar şi participarea la constituirea Asociației Producătorilor de Energie Electrică – HENRO

Unitatea 1 2 Nuclearelectrica Sursa foto: nuclearelectrica.ro

Nuclearelectrica SA a primit astăzi o solicitare de completare a ordinii de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 30.03.2020/31.03.2020 din partea acționarului majoritar, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, privind aprobarea declanșării procedurilor de cumpărare a activelor aferente Sucursalei Feldioara aparținând Companiei Naționale a Uraniului SA (Companie), prin negociere directă cu Compania.

Un alt punct pe ordinea de zi este împuternicirea conducerii Nuclearelectrica pentru derularea procedurilor necesare cumpărării activelor aferente Sucursalei Feldioara aparțînând Companiei Naționale a Uraniului SA, inclusiv pentru discuții și negocieri cu reprezentanții Companiei Naționale a Uraniului S.A., în scopul pregătirii documentațiilor necesare și a ofertei de cumpărare.

De asemenea, Ministerul Economiei mai vrea să supună votului acţionarilor    declanșarea inițierii demersurilor în vederea transferului licenței de concesiune a activității de exploatare în perimetrul Tulghes – Grintieș, județul Neamț, încheiată între Agenția Națională de Resurse Minerale și Compania Națională a Uraniului SA, în temeiul prevederilor HG nr. 277/2000 privind aprobarea unor licențe de concesiune a activităților de exploatare, încheiate între Agenția Națională de Resurse Minerale și Compania Națională a Uraniului SA.

Nuclearelectrica mai cere votul acţionarilor pentru aprobarea participării SNN la constituirea Asociației Producătorilor de Energie Electrică – HENRO și a contribuției inițiale la patrimoniul acesteia, în conformitate cu nota prezentată acționarilor, dar şi aprobarea majorării cu 1.500.000 RON, respectiv o valoare maximă totală de 5.500.000 RON, a cuantumului Contractului de Împrumut acționar, convertibil în acțiuni, către filiala EnergoNuclear SA.

De asemenea, Ministerul Economiei solicită aprobarea vânzării activului Bloc locuințe imobil LOT 2+LOT 1 (Cămin nefamiliști) compus din construcție, terenul aferent, instalația de racord la rețeaua de termoficare, amenajări parcaje, teren sport, spații verzi, situate în stradă Salciei nr. 14, oraș Cernavodă, jud. Constanța, aparținând Societății Naționale Nuclearelectrica SA”Activul este propus spre vânzare având în vedere faptul că acesta nu mai contribuie la activitatea de baza a companiei, fiind neutilizat în prezent și implicând o serie de costuri suplimentare.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/02/2023)

Raport auditor tranzactii parti afiliate an 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)