Update articol:

Nuland: NATO nu reprezintă o amenințare pentru Rusia decât dacă alianța este amenințată

Victoria Nuland Sursa foto: Twitter

Subsecretarul de stat al SUA pentru Afaceri Politice, Victoria Nuland, a declarat marți că NATO nu reprezintă o amenințare pentru Rusia decât dacă alianța este amenințată.

„NATO nu reprezintă nicio amenințare pentru Rusia, cu excepția cazului în care, desigur, Rusia a ales să reprezinte o amenințare pentru NATO”, a spus Nuland în timpul unei conferințe de presă. „NATO este o alianță defensivă al cărei unic scop este de a-și proteja membrii”.

Nuland a adăugat că diplomația este cea mai bună opțiune pentru a restabili stabilitatea și securitatea pentru Ucraina, Europa și Rusia.

Oficialul a profitat de ocazie pentru a le transmite reporterilor în timpul briefing-ului că orice măsuri financiare și restricții la export care ar putea fi impuse Moscovei de către Statele Unite și aliații săi ca urmare a unei invazii a Ucrainei vor avea un impact dureros asupra Rusiei.

„Suntem foarte încrezători în consultările pe care le-am avut cu aliații și partenerii noștri. Lucrăm la asta de aproximativ două luni și jumătate la fiecare nivel de la președinte în jos”, a spus Nuland.

Remarcile lui Nuland, care vin în urma discuțiilor de la Geneva dintre părțile americane și cele ruse, confirmă că este aproape imposibil ca Statele Unite și aliații săi din NATO să rezolve problemele intense de securitate cu Rusia într-o singură rundă de discuții.

Nuland a menționat că mai multe probleme de importanță pentru relația SUA-Rusia includ transparențe militare, plasarea rachetelor cu rază intermediară și controlul armelor.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)