Update articol:

Numărul de morți în urma coliziunii a două trenuri din India se apropie de 300, alți 850 de răniți

Numărul morților în urma coliziunii a două trenuri indiene de pasageri în statul Odisha a crescut la 288 și peste 850 sunt răniți, a declarat sâmbătă un oficial al guvernului de stat pentru AFP, făcând accidentul feroviar cel mai mortal din țară de  mai mult de două decenii, potrivit Reuters.

Sudhanshu Sarangi, directorul general al Serviciilor de Pompieri Odisha, a mai spus că „acţiunile de salvare continuă”.

Secretarul-șef Pradeep Jena a declarat pe Twitter că peste 200 de ambulanțe au fost chemate la locul accidentului de vineri din districtul Balasore din Odisha și 100 de medici suplimentari, în condiţiile în care peste 80 deja erau mobilizați.

Sâmbătă dimineață devreme, imagini video Reuters arătau oficiali de poliție mutând cadavre acoperite cu cârpe albe de pe șinele de cale ferată.

„Eram adormit”, a declarat un supraviețuitor neidentificat pentru NDTV News. “M-a trezit zgomotul trenului care deraia. Deodată am văzut 10-15 oameni morți. Am reușit să ies din vagon, apoi am văzut o mulțime de cadavre dezmembrate”.

Coliziunea a avut loc vineri în jurul orei 19:00, ora locală (1330 GMT), când Howrah Superfast Express, care circula de la Bangalore la Howrah, Bengalul de Vest, a intrat în coliziune cu Coromandel Express, care circula de la Kolkata la Chennai.

Autoritățile au furnizat relatări contradictorii cu privire la momentul deraierii. Ministerul Căilor Ferate a declarat că a inițiat o anchetă asupra incidentului.

Statul a declarat sâmbătă zi de doliu de stat ca semn de respect pentru victime.

Cel mai mortal accident feroviar din India a avut loc în 1981, când un tren s-a prăbușit de pe un pod și într-un râu din statul Bihar, ucigând aproximativ 800 de persoane.

 

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/07/2024)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica 05.07.2024

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (12/07/2024)

Decizie CA cu privire la rezultatele majorarii capitalului social

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (12/07/2024)

VAN la data de 30 iunie 2024