Update articol:

Cel puţin 32 de morţi şi 85 de răniţi după ce două trenuri s-au ciocnit în Grecia

Cel puţin 32 de persoane au murit şi peste 85 au fost rănite când un tren de pasageri care transporta peste 350 de persoane s-a ciocnit cu un tren de marfă, marţi seară, cu puţin înainte de miezul nopţii, în Tempi, Grecia, în apropiere de oraşul Larissa, a anunţat serviciul de pompieri grec, potrivit BBC.

La fața locului au intervenit 150 de pompieri și 40 de ambulanțe, au anunțat autoritățile elene. Salvatorii au lucrat toată noaptea pentru a găsi supraviețuitori, au spus pompierii. Nu se cunoaște cauza accidentului.

Trenul de pasageri călătorea din Atena către orașul Salonic când s-a ciocnit  frontal cu celălalt tren, ceea ce a dus la un incendiu în cel puțin unul dintre vagoane.

Un supraviețuitor a descris cum vagonul în care se afla a fost cuprins de flăcări în timp ce s-a răsturnat în urma accidentului.

“A fost un coșmar de zece secunde. Vagonul s-a răsturnat. A fost panică. Cabluri, foc… Focul a izbucnit imediat, peste tot”, a declarat, pentru Reuters, pasagerul Stergios Minenis, adăugând: “Timp de 10, 15 secunde a fost haos. S-au răsturnat vagoane, au fost incendii, cabluri atârnate, geamuri sparte, oameni care țipă, oameni prinși în vagoane .”

Un alt pasager pe nume Angelos Tsiamouras a declarat presei locale că accidentul a fost ca un cutremur. „A fost o coliziune foarte puternică”, a declarat guvernatorul regional al regiunii Tesalia, Kostas Agorastos, pentru televiziunea de stat.

„Este o noapte îngrozitoare… Este greu de descris scena”, a mai spus Kostas Agorastos.

Condițiile pentru salvatori au fost „foarte dificile” din cauza „gravității coliziunii”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vassilis Varthakoyiannis.

“Nu am mai văzut așa ceva în toată viața mea. Este tragic. Chiar şi cinci ore mai târziu, găsim cadavre”, a declarat un salvator pentru agenția de presă AFP.

“Trăim o tragedie. Scoatem oameni vii, răniți… unii sunt morți. Vom fi aici toată noaptea, până terminăm, până găsim ultima persoană”, a declarat un alt salvator voluntar pentru ERT.

 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out