Update articol:

Surse: Numele viitorului premier și conducerea Senatului și a Camera Deputaților – principalele puncte de negociere ale acestei zile

Numele viitorului premier și conducerea Senatului și a Camera Deputaților au fost  principalele puncte de negociere ale acestei zile, potrivit unor surse politice.

Delegaţiile PNL, USR PLUS şi UDMR s-au întâlnit oficial, astăzi, pentru discuțiile privind formarea unei majorităţi parlamentare care să voteze un nou Guvern. Întâlnirea a durat 7 ore.

Potrivit surselor, liberalii ar dori să obțină două dintre acestea, respectiv premierul și șefia Camerei Deputaților, însă acestea sunt vizate  și de USR-PLUS, alături de UDMR. Se pare că USR-PLUS şi UDMR vor ca ca fiecare formaţiune să-şi aleagă câte una dintre cele trei funcţii, în baza scorului de la alegeri. Astfel, PNL are prima opţiune, USR a doua, iar UDMR ar lua funcţia rămasă.

PNL a votat ca Ludovic Orban să fie susţinut la conducerea Camerei Deputaților, însă și Dan Barna pare că vizează  acest post. USR PLUS a propus ca, dacă liberalii insistă să aibă șefia Camerei Deputaților pentru Ludovic Orban, atunci să le revină lor funcția de prim-ministru pentru Dacian Cioloș.

Negocierile de la Vila Lac 1 s-au blocat, sâmbătă după-amiază, pe şefia Camerei Deputaţilor.

Discuțiile vor continua mâine.

În privinţa componenţei Guvernului, s-a stabilit că va rămâne la 16 ministere, deşi mulţi lideri PNL făceau lobby pentru creşterea numărului de ministere.

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru a anunțat pe Facebook că s-a ajuns deja la un acord pe primul capitol din Programul comun de Guvernare al coaliției USRPLUS-PNL-UDMR.

”Fum alb pe primul capitol din Programul comun de Guvernare al coaliției USRPLUS-PNL-UDMR. Și ce capitol fain pentru o revoluție a bunei guvernări – capitolul legat de digitalizare!!! Suntem pe drumul cel bun pentru o Românie orientată spre viitor” – a scris  Pîslaru.

Echipele de negociere ale PNL,USR PLUS şi UDMR au stabilit structura programului de guvernare; discuţiile se reiau duminică

 

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/01/2021)

Convocare AGAO pentru data de 24.02.2021-varianta in limba engleza

UZTEL S.A. (UZT) (20/01/2021)

Calendar financiar 2021

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/01/2021)

Convocare AGAO pentru data de 24.02.2021

VES SA (VESY) (20/01/2021)

Majorare capital social - Certificat de Inregistrare - ASF