Update articol:

O firmă din Thailanda vrea să investească în proiecte de energie eoliană în Europa de Est

Caroline Link, preşedintele diviziei B.Grimm Joint Venture Holding Co/ Sursa foto: Linkedin Caroline Link, preşedintele diviziei B.Grimm Joint Venture Holding Co/ Sursa foto: Linkedin

B.Grimm Group, cel mai vechi conglomerat industrial din Thailanda, analizează posibilitatea de a investi în proiecte de energie eoliană în Europa de Est şi SUA, pentru a profita de creşterea cererii pentru energie regenerabilă, informează Bloomberg, potrivit Agerpres.

Firma de familie, care obţine majoritatea veniturile de la divizia listată B.Grimm Power Pcl, analizează în prezent dacă să investească singură sau prin intermediul parteneriatelor în acest proiecte, iar finanţarea va fi factorul decisiv, a dezvăluit Caroline Link, preşedintele diviziei B.Grimm Joint Venture Holding Co, una dintre principalele divizii de investiţii ale grupului thailandez.

“Partea de regenerabile este foarte interesantă în acest moment. Avem un potenţial mare de creştere în sectorul energetic” cu un accent major pe proiecte “foarte interesante” în Europa de Est, a spus Caroline Link într-un interviu pentru Bloomberg Television.

B.Grimm Group este un grup controlat de Harald Link, tatăl lui Caroline Link, care împreună cu familia sa deţine peste 60% din acţiunile B.Grimm Power, singura companie listată la bursă din cadrul grupului. Valoarea acelei firme este de cel puţin 1,9 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Afacerile conglomeratului includ materiale de construcţii, servicii medicale şi imobiliare. Înfiinţată în anul 1878, B.Grimm Group a fost preluat în urmă cu un secol de Adolf Link, străbunicul lui Caroline Link. Conform prognozelor actuale, grupul şi-a propus să îşi dubleze veniturile anuale până la 150 miliarde baht (4,45 miliarde de dolari) în 2028, când va aniversa 150 de ani de la înfiinţare.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/10/2021)

Raport privind rezultatele operationale cheie preliminare 9 luni 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021