Update articol:

O nouă acuzaţie de conflict de interese împotriva premierului ceh Andrej Babis

Andrej Babis Agrofert are facilităţi de producţie în Germania, Slovacia şi Cehia, fiind deţinută de fostul premier ceh Andrej Babis - Sursa foto: facebook.com/AndrejBabis

Premierul ceh Andrej Babis a fost acuzat din nou de conflict de interese după ce a solicitat o excepţie de la implementarea directivelor UE privind spălarea de bani, transmite dpa. “Este o excepţie monstruoasă, gândită anume pentru Babis şi situaţia acestuia”‘, a scris marţi pe Twitter directorul filialei naţionale a Transparency International, David Ondracka, potrivit Agerpres.

Organizaţia pentru promovarea democraţiei l-a acuzat şi în trecut pe premier, care a fondat un imperiu de afaceri cu ramificaţii de la agricultură şi alimentaţie până la presă, de conflicte de interese. Babis şi-a transferat aparent compania către un fond de administrare, pentru a putea beneficia de subvenţii naţionale.

Directiva Uniunii Europene de la care se solicită exceptarea prevede înscrierea într-un registru naţional a proprietarilor reali ai companiilor, fundaţiilor şi trusturilor. Guvernul ceh cere ca prevederea să nu se aplice şi fondurilor fiduciare, ceea ce ar însemna ca Babis să nu figureze drept proprietar.

Proiectul de lege în acest sens este în curs de înaintare către parlamentul de la Praga, unde guvernul are nevoie şi de voturi ale unor deputaţi din opoziţie. Partidul Social Democrat (CSSD), partener în coaliţia guvernamentală cu formaţiunea populistă ANO a premierului, a criticat însă excepţia. Liderul CSSD, Jan Hamacek, susţine că nu este necesară exceptarea fondurilor fiduciare.

BVB | Știri BVB

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (04/03/2024)

Inregistrare teleconferinta rezultate preliminare 2023

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/03/2024)

Inregistrare teleconferinte rezultate preliminare 2023

ALRO S.A. (ALR) (04/03/2024)

Decizie impunere suplimentara de catre ANAF

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (04/03/2024)

Teleconferinta prezentare rezultate financiare preliminare 2023

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (04/03/2024)

Teleconferinta prezentare rezultate financiare preliminare 2023