Update articol:

O nouă remaniere guvernamentală

guvern

Viorica Dăncilă a anunțat că s-a făcut evaluarea a opt miniştri, iar luni, la Comitetul Executiv Naţional al PSD, se va decide remanierea guvernamentală. De asemenea, vor fi făcute propuneri și pentru funcțiile de vicepremieri conduse interimar de Ana Birchall și Eugen Teodorovici.

“După ce o să prezint această evaluare în CEx, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, bineînţeles la propunerea primului ministru”, a precizat Dăncilă. Premierul nu a spus care sunt miniştri vizaţi de remaniere şi nici numărul acestora, precizând că decizia va fi una politică.

Premierul a mai precizat că după Comitetul Executiv al partidului va avea o discuție și cu președintele Klaus Iohannis. Președintele PSD a adăugat că a vorbit deja cu șeful statului și l-a anunțat că intenționează să facă o remaniere guvernamentală, însă nu a discutat despre numele sau portofoliile vizate.

Este prima remaniere guvernamentală de la încarcerarea lui Liviu Dragnea.  

Chestionată dacă Guvernul va rămâne în aceeași formulă, cu 27 de ministere, șeful Executivului a spus că este o variantă luată în calcul: „Pentru a schimba structura Guvernului trebuie să avem vot în Parlament. Dacă vom face o restructurare, avem în calcul și acest lucru, trebuie ca ea să fie făcută pe obiective foarte precise, să vedem care sunt avantajele acestei restructurări, cum putem să o facem. Nu să venim, cum au făcut alte partide, să restructurăm la 15-17, dar fără nimic, fără să venim cu o notă de fundamentare a acestei decizii. Vrem să fundamentăm foarte bine decizia pe care o luăm”.

CEx al PSD va avea loc luni, la Parlament, de la ora 12.00. Printre temele de discuție ale social-democraților se află remanierea guvernamentală, vizate fiind opt ministere, printre care se numără și unele de la ALDE.

PSD ar intenționa să facă un schimb cu ALDE, în sensul preluării de către social-democrații a portofoliul Externe, iar ALDE să primească la schimb o poziție de vicepremier, după plecarea lui Viorel Ștefan, ca membru al Curții de Conturi a UE, portofoliu condus interimar în prezent de Eugen Teodorovici, potrivit surselor PSD, citate de ştiripersurse.ro.

La Energie sunt luaţi în calcul deputatul ALDE Toma Petcu sau deputatul Ion Cupă.

Alte ministere luate în vizor sunt: Dezvoltarea, unde este Daniel Suciu, care este și vicepremier, Internele – Carmen Dan, Transporturile – Răzvan Cuc și Agricultura – Petre Daea.

 

Tăriceanu propune înlocuirea ministrului de Externe Teodor Meleşcanu

 

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (30/06/2022)

OMV Petrom lanseaza raportul de sustenabilitate pentru 2021

ROMCARBON SA (ROCE) (30/06/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022