Update articol:
Masa Rotundă cu tema ”CRIZA ENERGETICĂ: Beneficiile și dezavantajele măsurilor de protecție din piața de energie. Provocări viitoare și soluții de răspuns”

Oana Ozmen: Plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze – o gură de oxigen pentru moment, însă avem nevoie de investiţii și de eficiență energetică – video

Plafonarea prețurilor finale la energie electrică pentru clienții casnici vulnerabili și plafonarea prețurilor finale facturate pentru energie electrică și gaze naturale pentru clienții non-casnici reprezintă o măsură provizorie destinată soluționării doar pe termen scurt a crizei din prezent. O putem privi drept o gură de oxigen pentru moment, a declarat Oana-Marciana ÖZMEN, Deputat USR, Secretar la Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, la Masa Rotundă cu tema ”CRIZA ENERGETICĂ: Beneficiile și dezavantajele măsurilor de protecție din piața de energie. Provocări viitoare și soluții de răspuns”, organizată de Financial Intelligence, în parteneriat cu Federația ACUE.

Domnia sa a adăugat: “Pe termen mediu și lungă însă, investițiile noi în producția de energie și implementarea măsurilor de eficiență energetică sunt cele care conferă stabilitate și securitate consumatorilor. Pentru blocurile de locuințe, dar și pentru clădirile publice, există fonduri substanțiale la care avem acces – fonduri pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziție statelor membre.

Investițiile și finanțările viitoare nu trebuie să ocolească cercetarea. Parteneriatele dintre mediul de afaceri, centrele și institutele de cercetare, precum și decidenții din domeniul public pot susține depășirea crizei generate de prețurile ridicate la energie și continuarea cu success a procesului de transformare a sistemului energetic”.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022