Update articol:

Oana Ozmen (PNL): Trebuie să creştem numărul clădirilor renovate din sectorul public

România trebuie să crească eficienţa energetică nu numai din perspectiva renovării clădirilor, dar şi a utilizării energiei regenerabile, în ceea ce priveşte panourile fotovoltaice, a afirmat, luni, Oana Ozmen, deputat PNL şi secretar al Comisiei pentru industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, la Energy Efficiency for Sustainable Business, organizat de publicația The Diplomat.

Ea a menţionat că trebuie să vedem în ce măsură atragem şi utilizăm fondurile disponibile. “Acele 2,8 miliarde vizează peste 4.000 de clădiri care ar trebui renovate. Trebuie să creştem numărul clădirilor renovate din sectorul public”, a menţionat Oana Ozmen, la conferinţa Energy Efficiency for Sustainable Business.

În ceea ce priveşte Ministerul Dezvoltării, ea a precizat că toate acele fonduri dedicate clădirilor rezidenţiale au fost utilizate.

“Dincolo de fondurile pe care le avem în PNRR, trebuie să creştem eficienţa energetică nu numai din perspectiva renovării clădirii, dar şi a utilizării energiei regenerabile – şi aici vorbim despre panourile fotovoltaice, pompe de căldură, precum și alte surse alternative. În ceea ce priveşte campania de conştientizare, la nivelul Parlamentului continuăm acest demers”, a mai spus Oana Ozmen. Ea a menţionat că sunt organizate astfel de evenimente, unele fiind destinate copiilor.

Totodată, ea a subliniat că sunt fonduri de 550 miliarde la nivel european în ceea ce priveşte renovarea clădirilor. “Sunt lucrări tehnice, care necesită specialişti. Cred că trebuie sprijinit acest domeniu al specialiştilor în domeniul eficienței energetice şi trebuie acordat un mare sprijin companiilor producătoare de materiale de construcţii prietenoase cu mediul”, a mai spus Oana Ozmen.

Potrivit acesteia, clădirile de patrimoniu rămân Cenuşăreasa acestor programe de eficienţă energetică şi trebuie să intre într-un alt program.

BVB | Știri BVB