Update articol:

OBAG şi fondul Mubadala din Abu Dhabi îşi prelungesc acordul de cooperare la OMV până în 2030

https://www.oebag.gv.at/de/newsroom/ https://www.oebag.gv.at/de/newsroom/

Holdingul OBAG, care gestionează participaţiile statului austriac la marile companii naţionale, şi Mubadala Investment Company, fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, au anunţat joi că au convenit să extindă colaborarea în calitate de acționari-cheie ai grupului de petrol și gaze OMV până în 2030, a declarat anunţat astăzi OBAG, extinzând un acord care ar fi expirat peste un an și jumătate.

Acordul semnat de directorul general de la ÖBAG, Thomas Schmid, şi directorul Mubadala Petroleum and Petrochemicals Holding, Mussabeh al-Kaabi, prelungeşte un parteneriat care există între Austria şi Abu Dhabi încă din 1994. Conţinutul acestui acord este ţinut secret.

Reprezentanţii OBAG, holding care deţine o participaţie de 31,5% la OMV, şi Mubadala, cu o participaţie de 24,9%, intenţionează să se întâlnească de două ori pe an pentru a-şi coordona strategia, inclusiv pentru a discuta subiecte ce ţin de componenţa echipei manageriale şi a consiliului de supervizare, a declarat pentru Reuters o sursă din interiorul OBAG. Acesta a adăugat că actualul acord ar fi permis fiecăruia din cei doi parteneri să pună capăt parteneriatului peste 18 luni.

Ultima dată când acest acord a fost prelungit a fost în 2016 şi peste un an şi jumătate urma să expire. Acum cei doi acţionari cheie de la OMV au decis să-şi prelungească cooperarea pentru încă un deceniu, o dovadă de sprijin pentru grupul petrolier într-un moment în care preţurile reduse la energie şi criza economic globală creează provocări pentru industria energetică.

Thomas Schmid, CEO ÖBAG, a declarat: „Succesul cooperării anterioare se reflectă în dezvoltarea OMV ca fiind una dintre cele mai de succes companii austriece cu importanță globală. În perioade de criză, structurile stabile ale acționarilor sunt cruciale atunci când vine vorba de asigurarea companiilor globale precum OMV. Prin urmare, continuarea acestei cooperări este un mare succes pentru Austria”.

Emiratele Arabe Unite sunt un investitor la OMV încă din 1994.

Musabbeh Al Kaabi, CEO, Petrol și Petrochimie, Mubadala: „Suntem încântați să continuăm direcția puternică și angajamentul nostru față de OMV. Compania rămâne o parte puternică și importantă din portofoliul nostru. Sprijinul nostru reciproc este și rămâne foarte important pentru companie, deoarece se poziționează cu succes într-un sector energetic în dezvoltare rapidă și creează valoare pentru toți acționarii”.

Thomas Schmid, CEO ÖBAG: „Prin extinderea cooperării dintre ÖBAG și Mubadala, creăm relații stabile de proprietate la OMV până în 2030. Acest lucru este crucial pentru creșterea pe termen lung a valorii acestei companii cheie din Austria. În același timp, ambii parteneri se angajează să se concentreze și mai puternic asupra independenței și expertizei consiliului de supraveghere OMV. În cele din urmă, consolidăm dialogul. Acest lucru ne permite să continuăm calea de succes a OMV pe piața de capital din Austria. ”

ÖBAG deţine în prezent participaţii la 11 companii din Austria, participaţii a căror valoare totală se ridică la aproximativ 19,4 miliarde de euro.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra. 

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/08/2022)

Convocare AGEA - 12 Oct 2022 - Actualizare act constitutiv

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014