Update articol:

Obligaţiunile Idea:: Bank vor fi tranzacţionate la BVB

ASF aprobat, recent, Certificatul de înregistrare a obligațiunilor societății Idea Bank România SA în vederea admiterii la tranzacționare pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB. 

Este vorba de o emisiune de obligațiuni subordonate a Idea:: Bank în valoare de 5.000.000 euro, pe o perioadă de 6 ani cu o rată a dobânzii de 8,5%, în scopul consolidării bazei de capital cu instrumente de fonduri proprii de nivel 2. Emisiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, s-a realizat prin plasament privat și a fost subscrisă integral .

“Este prima emisiune de obligațiuni subordonate a băncii pe piață românească. Prin această ne-am propus să întărim baza de capital folosind mecanismele pieței de capital din România în scopul implementării strategiei de dezvoltare organică a băncii și implicit a creșterii cotei noastre de piață. Vom continuă să ne concentrăm pe strategia de digitalizare, oferind astfel produse simple și inovative clienților noștri”, a declarat Mioara Popescu – Președinte Executiv Idea::Bank.