Update articol:

Octavian Berceanu: Incendiu puternic în Sectorul 6; Este incredibil cum astfel de depozite încă funcționează legal în București, între blocuri, cu deșeuri periculoase (video)

Un incendiu puternic în Sectorul 6 la un REMAT. Este incredibil cum astfel de depozite încă funcționează legal în București, între blocuri, la 2 metri distanță, cu deșeuri periculoase, a scris pe Facebook Șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, adăugând: “E clar că nu doar fumul miroase greu, ci și modul în care sunt autorizate aceste depozite, între blocuri.

Ziua Mediului ne aduce evenimente care ne arată clar că trebuie să reconsidetam legislația și interpretarea acesteia, atât din partea agenților comerciali cât și din partea autorităților”.

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la un centru de colectare a deşeurilor de pe strada Bârsăneşti, în sectorul 6 al Capitalei, fiind afectate mai multe containere şi o clădire cu etaj.

“Sunt deşeuri periculoase. Există suspiciuni referitor la activitatea din această locaţie şi probabil vor urma cercetări mai amănunţite şi plângeri penale în legătură cu ceea ce am găsit acolo. Trebuie să vedem dacă autorizaţia de mediu corespunde cu ceea ce se află în interiorul REMAT. Cu această ocazie extindem controalele şi la celelalte REMAT-uri din Bucureşti, să vedem cum operează acestea. (…) Aerul este înecăcios, greu respirabil. Vântul îşi poate schimba direcţia în orice moment şi să meargă spre blocurile din proximitate. Ceea ce m-a uimit este că acest depozit a primit autorizaţie de funcţionare la doar doi metri de un bloc de locuinţe. Este inadmisibil”, a afirmat şeful Gărzii de Mediu la un post de televiziune.

Potrivit ISU Bucureşti – Ilfov, ard containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire (P+1), pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi.

Potrivit stiripesurse.ro, jandarmii din Capitală bat la ușile locatarilor din blocurile situate în jurul centrului de colectare a deșeurilor din Sectorul 6 al Capitalei. Oamenii legii le cer oamenilor să închidă geamurile și să iasă din case, deși fumul este unul extrem de dens.

Vezi video aici.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie