Update articol:

Incendiu la incineratorul de deşeuri Eco Burn de la Brazi; Garda de Mediu Prahova: Măsurătorile nu au indicat creşteri sau depăşiri ale indicatorilor după incendiu (actualizare)

Actualizare

Aceeași firmă, care colectează și incinerează deșeurile periculoase, a mai fost afectată de un incendiu în urmă cu aproape două luni. În 7 aprilie, pompierii au fost chemați după ce, noaptea, au izbucnit flăcări în curtea societății Eco-burn. Conform informațiilor de la acel moment, ar fi ars mai multe substanțe expirate folosite în laborator. “Au fost mai multe incendii la acest operator economic. Acum două luni a fost semnalat un incendiu în exterior, la deșeurile depozitate pe platforma de beton. Nu a fost de asemenea amploare. Anul trecut au mai fost două incendii, dar nu cu atâta intensitate ca acum”, a declarat la Digi24 Raluca Vasiloaie, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

De asemenea, firma a fost în centrul unor scandaluri în ultimii ani, după ce localnicii au reclamat poluarea provocată de instalațiile de incinerare. A fost amendată de Garda de Mediu pentru depozitarea necorepunzătoare a deșeurilor și a avut autorizația de mediu suspendată.

Tanczos: Societatea de incinerare a deşeurilor de la Brazi avea activitatea suspendată; SC ECO BURN SRL face și obiectul unei cercetări penale în curs

 

…………..

Garda de Mediu Prahova informează că, în urma incendiului izbucnit miercuri dimineaţă la incineratorul de deşeuri Eco Burn de la Brazi, nu au fost depistate creşteri sau depăşiri ale indicatorilor de calitate a aerului.

“În cursul dimineţii de astăzi, 02.06.2021, ora 02,45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC Eco Burn SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Echipa de permanenţă din cadrul Comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la faţa locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă din cauza arderii necontrolate a deşeurilor existente. (…) Măsurătorile indicatorilor de calitate a aerului monitorizaţi cu staţiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, precum şi cei monitorizaţi cu laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova în zona de sud a municipiului Ploieşti nu au prezentat creşteri sau depăşiri. Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova va continua verificările pe amplasament. Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU”, se arată într-o informare postată de pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova.

În jurul orei 7,  incendiul care a fost declanşat la o hală de depozitare a unei societăţi de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi s-a extins, cuprinzând întreaga hală, autorităţile luând în calcul ipoteza ca o persoană să fi fost prinsă înăuntru.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul, care iniţial se manifesta pe circa 400 de metri pătraţi, a cuprins întreaga hală, suprafaţa afectată fiind de 4.000 mp.

Un număr de 53 de pompieri acţionează la faţa locului, incendiul fiind localizat.

Întrucât în curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, se ia în calcul ipoteza că în interiorul halei este surprinsă o persoană, însă pompierii nu pot intra, pentru că plafonul construcţiei s-a prăbuşit, iar aceasta nu prezintă siguranţă.

În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT. “Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie”, este mesarul RO-ALERT trimis de ISU Prahova.