Update articol:
UN MESAJ INTERESANT

Oettinger la Bucureşti: “Steve Bannon, consilierul lui Trump, se plimbă în prezent prin Europa cu fake news şi cu noi metode”

Gunther Oettinger, comisarul european pentru buget şi resurse umane, a vorbit, în această seară, la Bucureşti, despre strategia fostului şef de la Casa Albă Steve Bannon, care sondează Europa, cu intenţia să formeze o coaliţie de guverne populiste de dreapta, numită Mişcarea.

Gunther Oettinger a spus: “Steve Bannon, consilierul lui Trump la alegerile prezidenţiale, se plimbă în prezent prin Europa cu fake news şi cu noi metode. Deci e un mod de a conduce o campanie electorală foarte neserios şi nu trebuie să stăm şi să acceptăm aşa ceva”.

Steve Bannon vrea să creeze un grup puternic de dreapta în cadrul Parlamentului European, care ar putea atrage până la o treime din parlamentari după alegerile europene din luna mai. Un bloc populist unificat de această mărime ar avea capacitatea de a perturba serios procedurile parlamentare, oferindu-i lui Bannon o putere imensă în cadrul mișcării populiste.

 

Gunther Oettinger a susţinut că alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor vor fi “mai dure decât orice alte alegeri europene care au avut loc până acum”, precizând că la alegeri vor participa şi “antieuropeni”.

Steve Bannon vrea să facă o revoluție de dreapta în Europa şi să-l înfrângă pe Soros

 

“Aceste alegeri europene vor fi mai dure decât orice alte alegeri europene care au avut loc până acum. Se prezintă la aceste alegeri şi antieuropeni care se prezintă deschis. (…) Trebuie să ne gândim la Le Pen, Salvini, la AfD din Austria şi alţii”, a afirmat el.

Înaltul oficial a punctat că “alegerile europene trebuie să fie la fel de importante ca alegerile naţionale”.