Update articol:

Oferta ONE United Properties s-a încheiat cu succes; Prețul final – 2 lei/acțiune; Compania se listează în jurul datei de 15 iulie

  • One United a atras fonduri de 260 de milioane de lei pentru majorarea de capital.

Oferta publică inițială de vânzare acțiuni derulată de One United Properties s-a încheiat cu succes, prețul final comunicat de intermediarul ofertei, BRK Financial Group, fiind de 2 lei pe acțiune.

La acest nivel, capitalizarea anticipată a One United Properties este de 2,86 miliarde de RON, valoare care o plasează între primii 10 emitenți listați la Bursa de Valori București.

“Suntem bucuroși că am intermediat cea mai mare ofert[ publică inițială primară (IPO) din ultimii 5 ani derulată la Bursa de Valori București și totodată cea mai mare tranzacție intermediată de BRK în istoria de peste 26 de ani a companiei. Am observat un interes foarte ridicat din partea investitorilor, atât în ceea ce privește tranșă investitorilor de retail, cât și tranșa investitorilor instituționali și profesionali. Investitorii de retail au subscris integral tranșa cu alocare garantată într-un interval de 35 de secunde de la deschiderea ofertei, iar tranșa cu alocare prorata a fost subscrisă de 9,19x. Cei care au subscris în primele 3 zile ale ofertei, în cadrul tranșei cu alocare pro-rata, beneficiază de un discount de 3%”, a declarat Răzvan Raț, director adjunct al BRK.

La ora 17:30 în sistemul Bursei de Valori București, erau înregistrate peste 3200 de ordine, care totalizau 229,1 milioane de acțiuni la prețul maxim al ofertei de 2,12 lei, ceea ce înseamnă că valoarea cumulată a ordinelor investitorilor de retail a fost de 485 mil. RON. Cel mai mare ordin care poate fi observat, este un ordin de cumpărare de 9,3 milioane de acțiuni plasat la prețul de 2.12 lei/acțiune.

„Suntem bucuroși și onorați de încrederea pe care investitorii au arătat-o companiei noastre în acest nou început de drum al One United Properties pe piața de capital. Dorim să le mulțumim atât investitorilor retail, cât și fondurilor de pensii, de investiții și celorlalți investitori instituționali care au avut încredere în perspectivele de creștere ale companiei și au investit în oferta publică primară a companiei noastre. După listare, obiectivul nostru va fi să livrăm rezultate, dar și să fim un emitent lichid și deschis în continuare către noi investitori”, spune Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

„Compania One United Properties a crescut fiind tot timpul aproape de investitori, acționari, clienți și comunitate și ne propunem să facem acest lucru și de acum înainte. Echipa pe care am creat-o este una puternică și capabilă să dezvolte compania în continuare, pe fondul unei piețe cu un potential foarte atractiv. Suntem hotărâți să continuăm să inovăm în domeniul imobiliar și să aducem calitate pieței românești prin dezvoltări emblematice și sustenabile”, adaugă Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

Conform prospectului de emisiune, este preconizată începerea tranzacționării acțiunilor ONE la BVB, în jurul datei de 15 iulie.

Oferta publică prin care dezvoltatorul imobiliar ONE United Properties vinde până la 130 de milioane de acțiuni s-a derulat în perioada 22 iunie -2 iulie. 

One United Properties este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori pe piață imobiliară din România, cu focus pe segmentul rezidențial, aceasta fiind activitatea principală a grupului, la care se adaugă activitatea de dezvoltare imobiliară pe segmentul spațiilor de birouri și proiecte cu utilizare mixtă rezidențial-comercial, activități de investițîi imobiliare și închirieri de birouri. Acționarii Fondatori ai ONE, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu au început activitatea de investiții imobiliare în anul 2000 și au dezvoltat primul proiect rezidențial în 2006. Începând cu anul 2013, au început dezvoltarea de proiecte imobiliare sub marca “ONE“.

Cu o cifră de afaceri de 437,5 milioane lei la finalul anului 2020, One United Properties are un portofoliu de proiecte rezidențiale finalizate cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) de peste 222,6 milioane EUR și alte proiecte în fază de dezvoltare/ planificare de 939,4 milioane EUR. ONE are în faza de dezvoltare peste 4.000 de unități locative, din care peste 900 în faza de construcție, din categoriile de preț „medium”, „medium-high”, „high” și „very high”, localizate în zone exclusiviste/ cu interes ridicat pentru spațîi locative din București și Constanța (inclusiv Mamaia).

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (25/05/2022)

Decizie favorabila a Curtii de Apel Bucuresti referitoare la One Peninsula

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/05/2022)

Promateris atrage o noua finantare cu fonduri nerambursabile norvegiene