Update articol:

BRK Financial Group, în bloc start pentru oferta publică ONE United Properties, care ar putea duce compania în Top 10 emitenți listați la BVB, după capitalizare

*Oferta se va derula în perioada 22 iunie -2 iulie.

*Subscrierile se vor face între 1,93 și 2,12 lei.

* Cu o capitalizare anticipată cuprinsă între 2.8 și 3 miliarde de lei (în funcție de prețul de ofertă), One United Properties ar intra direct în top 10  al emitenților listați la BVB.

Oferta publică prin care dezvoltatorul imobiliar ONE United Properties vinde până la 130 de milioane de acțiuni are aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și se va derula în perioada 22 iunie -2 iulie. Oferta este intermediată de BRK Financial Group, singurul broker din România listat la Bursa de Valori București.

Prețul de ofertă este estimat între 1,93 și 2,12 lei pe acțiune, ceea ce înseamnă că One United Properties va putea obține până la 275,6 milioane de lei din listare.

Oferta este adresată atât investitorilor instituționali, cât și investitorilor de retail. 60% dintre acțiunile oferite sunt disponibile investitorilor instituționali, iar 40% dintre acțiuni vor fi oferite către investitorii de retail, în cadrul a două sub tranșe : (i) tranșă cu alocare garantată și (ii) tranșă cu alocare pro-rata.

În cadrul tranșei cu alocare garantată, investitorii de retail pot subscrie până la 100.000 de acțiuni și vor avea garantată alocarea, pe principiul « primul venit – primul servit » și în limita a 26 de milioane de acțiuni (20% din totalul acțiunilor oferite spre vânzare). Aceeași cantitate va fi disponibilă și în cadrul tranșei cu alocare pro-rata, unde investitorii de retail pot obține o reducere de 3% din prețul de ofertă pentru subscrierile efectuate în primele 3 zile lucrătoare ale perioadei de ofertă. În cadrul acestei tranșe (cu alocare pro-rata) nu există un plafon superior al subscrierilor, însă pe ambele tranșe, există un plafon minim de 2500 de acțiuni.

One United Properties este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori pe piață imobiliară din România, cu focus pe segmentul rezidențial, aceasta fiind activitatea principală a grupului, la care se adaugă activitatea de dezvoltare imobiliară pe segmentul spațiilor de birouri și proiecte cu utilizare mixtă rezidențial-comercial, activități de investițîi imobiliare și închirieri de birouri. Acționarii Fondatori ai ONE, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu au început activitatea de investiții imobiliare în anul 2000 și au dezvoltat primul proiect rezidențial în 2006. Începând cu anul 2013, au început dezvoltarea de proiecte imobiliare sub marca “ONE“.

Cu o cifră de afaceri de 437,5 milioane lei la finalul anului 2020, One United Properties are un portofoliu de proiecte rezidențiale finalizate cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) de peste 222,6 milioane EUR și alte proiecte în fază de dezvoltare/ planificare de 939,4 milioane EUR. ONE are în faza de dezvoltare peste 4.000 de unități locative, din care peste 900 în faza de construcție, din categoriile de preț „medium”, „medium-high”, „high” și „very high”, localizate în zone exclusiviste/ cu interes ridicat pentru spațîi locative din București și Constanța (inclusiv Mamaia).

Acțiunile vor fi listate pe piața reglementată a Bursei de Valori București, începerea tranzacționării fiind estimată în jurul datei de 15 iulie. Cu o capitalizare anticipată cuprinsă între 2.8 și 3 miliarde de lei (în funcție de prețul de ofertă), One United Properties ar intra direct în top 10  al emitenților listați la BVB din punct de vedere al capitalizării bursiere.

Prospectul de ofertă poate fi consultat pe site-ul intermediarului ofertei (www.brk.ro), al companiei ONE (www.one.ro) si pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (www.bvb.ro).

Recent, One United Properties a anunțat că o companie de investiții controlată de Daniel Dines a achiziționat 5% din acțiunile companiei fondate de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu.

BVB | Știri BVB

EB WTI INDEX 0,10 (EBWTI1) (18/08/2022)

Notificare Erste Group Bank AG referitoare modificare multiplicator - 0.0433567

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (18/08/2022)

Reluare tranzactionare - ora 09:45 - conform Codului BVB (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Informare Depozitarul Central - operare consolidare valoare nominala (consolidare 10:1, Hot AGA E 28.04.2022)

UZTEL S.A. (UZT) (18/08/2022)

Raport semestrial S1 2022