Update articol:

OMS: Varianta Delta este cea mai rapidă și mai puternică variantă Covid, „vizând” persoanele cele mai vulnerabile

pixabay.com pixabay.com

Varianta Delta extrem de contagioasă este cea mai rapidă și mai puternică tulpină de coronavirus de până acum și va „viza” persoanele cele mai vulnerabile, în special în locurile cu rate scăzute de vaccinare Covid-19, au avertizat luni oficialii Organizației Mondiale a Sănătății.

Delta, identificată pentru prima dată în India, are potențialul „de a fi mai letală, deoarece este mai eficientă în modul în care se transmite între oameni și va găsi în cele din urmă acele persoane vulnerabile care se vor îmbolnăvi grav, trebuie să fie spitalizate și au potențialul  să moară”, a declarat Dr. Mike Ryan, director executiv al programului de urgență pentru sănătate al OMS.

Ryan a spus că liderii mondiali și oficialii din domeniul sănătății publice pot ajuta la apărarea celor mai vulnerabili cetăţeni prin donarea și distribuirea vaccinurilor Covid.

„Putem proteja acele persoane vulnerabile, acei lucrători din prima linie”, a spus Ryan, „și faptul că nu am făcut-o, așa cum a spus directorul general [Tedros Adhanom Ghebreyesus], este, din nou și din nou, un eșec moral catastrofal la nivel global”.

OMS a declarat vineri că Delta devine varianta dominantă a bolii la nivel mondial.

Delta înlocuiește acum alfa, varianta extrem de contagioasă care a străbătut Europa și mai târziu SUA la începutul acestui an, a declarat dr. Paul Offit, directorul Centrului de educație pentru vaccinuri de la Spitalul de Copii din Philadelphia, într-un interviu recent.

Studiile sugerează că este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât alfa, care era mai contagioasă decât tulpina inițială care a apărut din Wuhan, China, la sfârșitul anului 2019.

Delta s-a răspândit acum în 92 de țări, a declarat luni Maria Van Kerkhove, conducătorul tehnic al OMS pentru Covid. Acum reprezintă cel puțin 10% din toate cazurile noi din Statele Unite, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și este pe cale să devină varianta dominantă a națiunii.

Oficialii OMS au spus că există rapoarte conform cărora varianta Delta provoacă și simptome mai severe, dar că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste concluzii. Cu toate acestea, există semne că tulpina Delta ar putea provoca simptome diferite decât alte variante.

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (17/01/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 10-14 ianuarie 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/01/2022)

Declaratii reprezentanti Chimcomplex la eveniment listare Piata Reglementata

ALTUR S.A. (ALT) (17/01/2022)

Hotararea AGA O 17.01.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/01/2022)

Transfer Chimcomplex Borzesti pe Piata Reglementata