Update articol:

OMV Petrom a primit o amendă penală de un milion de lei și a fost obligată să plătească daune de 250.000 euro, pentru ucidere din culpă

Judecătoria Ploiești a decis că OMV Petrom SA (SNP) este vinovată de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în rejudecare, la instanța de fond, potrivit  unui raport transmis BVB. Societatea a fost condamnată la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.000.000 lei (250 zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 4.000 lei).  În ceea ce privește latura civilă a dosarului penal, societatea a fost obligată să plătească daune morale familiei victimei în valoare totală de 250.000 euro. 

Acuzația se referă la un incident petrecut lângă una dintre sondele societății, localizată în Ariceștii Rahtivani în județul Prahova, unde victima, a fost găsită decedată.  În februarie 2014, un copil de nouă ani a murit ca urmare intoxicaţiei cu gaz de sondă în apropierea unei sonde neîmprejmuite, operate de OMV Petrom, potrivit digi24.ro. 

În anul 2015, Parchetul General a trimis în judecată OMV Petrom pentru ucidere din culpă, pe motiv că reprezentanţii companiei nu au împrejmuit cu gard beciul sondei, deşi perimetrul trebuia izolat.

Hotărârea nu este definitivă, iar Societatea va formula apel.