Update articol:
Forumul Energiei

Ondrej Safar, CEZ România: Sectorul energetic se va schimba semnificativ, în anii viitori, pentru că vor apărea prosumerii (video)

Viitorul sectorului energetic va fi mai descentralizat decât acum, consideră Ondrej Safar, Country Manager CEZ România, după cum a declarat la Forumul Energiei, organizat de Financialintelligence.ro.

Domnia sa a spus: “În prezent, sunt producătorii mari de energie, mai este Transelectrica, care transportă energia la noi – distribuitorii…

Viitorul va fi despre consumatorii finali. Aceștia vor deveni prosumatori, pentru că tehnologia se va dezvolta. Va fi mai ieftin pentru ei să producă energie singuri, să depoziteze energia. Astfel, sectorul energetic se va schimba semnificativ. Acesta este trendul în  Europa”.

Domnul Safar a mai precizat că, pe termen lung, regula companiei este că investițiile sunt aproximativ egale cu profitul. Anul trecut, compania a avut investiții de aproximativ 200 milioane lei în distribuție, iar trendul se va menține, potrivit managerului CEZ România.

Acesta a mai precizat că este dificil pentru companie să găsească angajați calificați, astfel că plănuiește să facă mai multe lucruri cu același număr de oameni: “Este foarte important sa păstrăm angajații calificați pe care îi avem în companie”. O creștere a numărului de angajați poate proveni numai în caz de achiziții de noi companii.