Update articol:

Ondrej Safar: “Toate costurile sunt transpuse mai devreme sau mai târziu în prețul energiei către consumatori”

Ondrej Safar, Preşedintele ACUE Ondrej Safar, Preşedintele ACUE

Tot sistemul energetic este sub o mare presiune, nu doar în România, în toată Europa, a declarat Ondrej Safar, preşedintele ACUE.

În opinia lui Safar, este un semn bun că există discuţii zilele acestea între miniştrii UE de energie, la Bruxelles, pentru că este o problemă la nivel european. ”Orice decizie la nivel UE durează până se implementează, iar multe dintre acestea sunt la nivel de recomandare”.

Referitor la situaţia din România, Ondrej Safar a declarat: “În octombrie anul trecut, s-a stabilit că clienții primesc prețuri plafonate la electricitate și aceste costuri sunt suportate de furnizori. Dar prețul crește în continuare și presiunea crește, de asemenea, asupra furnizorilor.

Distribuitorii au doar o parte din valoare recunoscută în tarif, iar diferența până la prețul real trebuie finanțată de distributori, diferență care va fi plătită de clienți, până la urmă, în următorii ani.

Acum, cu noile modificări, furnizorii trebuie să schimbe din nou sistemele de facturare, ceea ce o sa implice întârzieri de 30 zile la trimiterea facturilor. Trebuie clarificat cum vom factura. În plus, ne așteptăm la întârzieri privind compensările.

Pentru distribuitori nu există soluție pe achiziția de electricitate. Ei cumpără electricitate, toate costurile sunt transpuse mai devreme sau mai târziu în preț. Singurul profit al distribuitorilor merge către investiții.

Capitalizarea costurilor suplimentare este o soluție care îi poate ajuta pe distribuitori să se finanțeze. Trebuie facută cât mai repede pentru că procesul de finanțare durează”.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022