Update articol:

ONJN anulează decizia de suspendare a activității organismelor de evaluare a conformității Regio Metro Cert, BBSC Communication și Metro Serv

ONJN: „Toleranța ONJN față de încălcarea în mod continuu de către operatori a dispozițiilor legale este inacceptabilă"

Comitetul de Supraveghere al Oficiului Național al Jocurilor de Noroc, instituţia care reglementează jocurile de noroc în România, a admis ieri plângerea depusă de cele trei organisme de evaluare a conformității, respectiv Regio Metro Cert, BBSC Communication și Metro Serv, anulându-se astfel decizia de suspendare a activității acestora.

Surse apropiate situației ne-au declarat: “Conducerea ONJN consideră că decizia de suspendare a fost luată corect, iar decizia de suspendare a suspendării a fost luată la presiunea mediatică și presiunea directă asupra persoanelor din cadrul Oficiului și al comitetului de supraveghere făcută de către cele trei companii, cu acuzații nefondate și care, în continuare, nu pot aduce dovada certificării în domeniul jocurilor de noroc.

Situația de fapt arată că, din momentul suspendării până la momentul suspendării suspendării, nu a apărut niciun fel de element nou care ar putea duce la schimbarea deciziei, acceptarea cererii de suspendare a suspendării fiind cel puțin ciudată și ridicând multe semne de întrebare.

În cadrul ședintei, președintele și-a menținut prin vot dezacordul ca aceste companii să mai poate funcționa până la îndeplinirea condiției legale, respectiv până la îndeplinirea condiției legale de a avea acreditare în domeniun jocurilor de noroc”.

Potrivit surselor noastre, într-un final, “lucrurile probabil că vor fi îndreptate și se va face dreptate. Bătălia nu s-a oprit aici, căile de atac nu s-au terminat și urmează acțiuni cu scopul de a îndrepta această ilegalitate și nedreptate, respectiv funcționarea în domeniul jocurilor de noroc cu acreditare din alt domeniu. Pe surse, s-a transmis încă o dată clarificarea faptului că există în total opt entități care fac certificari în domeniul jocurilor de noroc, cinci dintre ele având acreditare pe domeniul jocurilor de noroc și trei dintre ele, chiar cele trei suspendate, au acreditare în cu totul alt domeniu decât cel al jocurilor de noroc”.

Ca reacţie la informaţiile de la începutul acestei luni conform cărora reprezentanții companiei Regio Metro Cert SRL, una dintre firmele licențiate ca organism de evaluare a conformității aparatelor din sălile de jocuri de noroc, au depus, în 21 octombrie, la DNA, o plângere penală pe numele a 11 angajați ai autorității de stat, ONJN a transmis că toleranța Autorității față de încălcarea în mod continuu de către operatori a dispozițiilor legale este inacceptabilă și ar pune sub semnul întrebării însuși rolul și scopul autorității, a transmis ONJN.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, plângerea la DNA îi vizează pe președintele ONJN, secretarul general, directorul de cabinet al președintelui, directorul Direcției Generale de Autorizări și de toți membrii Comitetului de Supraveghere a ONJN.

Plângerea penală a fost făcută după ce, printr-o decizie a Comitetului de Supraveghere a ONJN, adoptată în 29 septembrie 2021, a fost suspendată activitatea a trei dintre companiile de metrologie. Este vorba despre afaceri cu capital autohton, acestea fiind firme care, în baza unei licențe emise de ONJN, deserveau organizatorii de jocuri și efectuau verificările de natură metrologică ale aparatelor, emițând, contra unui cost pentru fiecare mijloc de joc în parte, documentele necesare în vederea autorizării aparatelor, mai scria Gandul.

Unii susțin că, dacă ar fi fost scoase aceste firme din piață, ar fi fost favorizată o societate străină, care ar fi rămas singură pe piaţă.

ONJN: „Toleranța ONJN față de încălcarea în mod continuu de către operatori a dispozițiilor legale este inacceptabilă”

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Grupul TeraPlast numeste un director de dezvoltare

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%