Update articol:

ONU: Washingtonul doreşte mobilizarea comunităţii internaţionale pe tema minorităţii uigure din China

MIke Pompeo - Foto Twitter MIke Pompeo - Foto Twitter

Washingtonul va mobiliza comunitatea internaţională în apărarea musulmanilor uiguri cu ocazia Adunării Generale a ONU, a declarat vineri şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, considerând că tratamentul lor de către Beijing este o “pată” în ce priveşte situaţia drepturilor omului în lume, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Aceasta riscă să fie una din cele mai grave pete din lume în acest secol”, a avertizat Mike Pomeo care de curând a apreciat că, “atunci când este vorba despre încălcarea drepturilor omului, China joacă într-o categorie specială”.

Experţi şi organizaţii pentru apărarea drepturilor omului acuză Beijingul că a internat până la un milion de musulmani, în principal de etnie uigură, în lagăre din Xinjiang, regiune din nord-vestul Chinei pradă în trecut unor atentate atribuite separatiştilor sau islamiştilor. Autorităţile chineze dezmint aceste date şi afirmă că taberele sunt centre de pregătire profesională pentru a lupta împotriva radicalizării lor.

Potrivit Departamentului de Stat american, este, “în prezent, una dintre cele mai grave probleme din lume în domeniul drepturilor omului”.

În cursul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, la sfârşitul lui septembrie la New York, “vom organiza un număr de întâlniri în care vom depune eforturi de a reuni ţări care să ni se alăture pentru a denunţa ce se petrece”, a explicate Mike Pomeo cu ocazia unei deplasări în Kansas.

“Dorim libertate pentru aceşti oameni”, a adăugat el, subliniind că “nu este vorba despre o problemă de securitate naţională” sau de “extremism islamic” pentru China.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (27/03/2020)

Lansare laborator RT PCR; actualizare informare privind caz pozitiv COVID-19

VRANCART SA (VNC) (27/03/2020)

Comunicat - Masuri Covid-19

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/03/2020)

Suspendare temporara procedura de selectie si numire Director Financiar provizor

MECANICA FINA SA (MECE) (27/03/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 - SEM. 2 2019