Update articol:

Negrescu anunţă că a depus la PE petiţia “Drepturi egale pentru lucrătorii români în Uniunea Europeană”

Sursa foto: facebook.com/victornegrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu anunţă că a depus la Parlamentul European petiţia “Drepturi egale pentru lucrătorii români în Uniunea Europeană”, un document însoţit de 50.000 de semnături de susţinere.

Potrivit unui comunicat transmis joi Agerpres, demersul iniţiat de Partidul Social Democrat, cu sprijinul PES activists România, cuprinde o descriere a situaţiilor în care drepturile lucrătorilor români au fost încălcate în contextul crizei COVID-19 şi solicită demararea unei anchete a instituţiilor europene cu privire la cele întâmplate.

“Această petiţie este foarte importantă întrucât prezintă cazuri concrete de încălcări ale drepturilor lucrătorilor români care au condus inclusiv la îmbolnăvirea unora dintre aceştia cu coronavirus. Prin acest demers solicităm demararea unor anchete din partea instituţiilor europene pentru a vedea responsabilii pentru cele întâmplate, dar şi pentru a ne asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla pe viitor. Ne dorim ca Uniunea Europeană să îşi îmbunătăţească cadrul legal de protecţie a lucrătorilor sezonieri şi transfrontalieri, dar şi să reacţioneze clar când guvernele, cum a fost cazul în România, iau decizii care conduc la astfel de situaţii”, afirmă Victor Negrescu, citat în comunicat.

Eurodeputatul mai spune că “petiţia prezintă, de asemenea, modul în care Guvernul României a generat multe dintre problemele semnalate”. “Ne referim la suspendarea activităţii autorităţilor care se ocupau de protecţia muncii, dar şi la acordurile bilaterale care au creat condiţii speciale şi au facilitat plecarea lucrătorilor sezonieri fără respectarea normelor sociale şi medicale. Executivul liberal poartă vina pentru aceste decizii care au condus la crearea situaţiilor semnalate de către presă, dar şi pentru punerea în pericol a mii de români”, susţine europarlamentarul.

Petiţia a fost semnată de peste 50.000 de persoane din ţară şi străinătate, iar dacă va fi acceptată va fi dezbătută în a doua parte a acestui an în comisia de resort a Parlamentului European, se mai arată în comunicat. 

BVBStiri BVB

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020

VES SA (VESY) (22/10/2020)

Convocare AGA O & E 25/26.11.2020