Update articol:

Operatorul german Gascade spune că livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 vor fi reluate joi

gaze

Livrările de gaze ruseşti spre Germania via conducta Nord Stream 1 vor fi reluate joi, după finalizarea lucrărilor de mentenanţă, a anunţat miercuri operatorul german de reţea Gascade, informează DPA, potrivit Agerpres.

Gascade, compania care operează cea mai importantă conductă pentru transportul de gaze dinspre Rusia spre Europa, a precizat că a primit confirmări că livrările vor fi reluate. “Plecăm de la principiul că, în conformitate cu rezervările actuale, transportul de gaze via Nord Stream va fi reluat la nivelul la care era înaintea lucrărilor de mentenanţă, adică 40% din capacitate”, a informat Gascade într-un comunicat de presă.

Anterior, şi purtătorul de cuvânt al guvernului german, Christiane Hoffmann, a anunţat că livrările vor fi reluate joi, aşa cum era programat şi în linie cu obligaţiile contractuale ale grupului rus Gazprom. Cu toate acestea, Hoffmann nu a dorit să comenteze recentele declaraţii ale preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, potrivit cărora livrările de gaze ar putea scădea până la 33 milioane de metri cubi pe zi dacă o turbină pe care firma Siemens Energy a trimis-o pentru service în Canada nu va fi livrată rapid. Asta ar însemna că gazoductul va opera doar la o cincime din capacitatea totală.

În data de 11 iulie, gigantul rus Gazprom a demarat lucrările de mentenanţă la cele două ramuri ale gazoductului Nord Stream 1, lucrări care ar urma să se încheie joi dimineaţa, astfel că livrările de gaze ar urma să fie reluate la ora locală 6 am (4:00 GMT).

Conducta Nord Stream 1 este o rută importantă pentru aprovizionarea cu gaze a Germaniei şi a altor ţări din Europa Occidentală. Potrivit site-ului societăţii Nord Stream, gazele care sosesc în Germania, în oraşul Lubmin, continuă apoi să fie transportate în Belgia, Danemarca, Franţa, Marea Britanie, Olanda şi ‘alte ţări’.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical