Update articol:

Oprea: Stadiul negocierilor pe programul de guvernare, prezentat conducerii PSD; Munca, Justiţia şi Fiscalitatea – rămase în discuţie

Ştefan-Radu Oprea/ Sursa Facebook

Stadiul negocierilor purtate cu PNL pentru formarea noului Guvern a fost prezentat, luni, în Consiliul Politic Naţional al PSD, a declarat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Radu Oprea, care a precizat că discuţiile sunt finalizate în proporţie de 90%, majoritatea capitolelor fiind încheiate în principiu, excepţie făcând capitolele Muncă, Justiţie, Fiscalitate.

“Discuţiile de astăzi au fost axate pe prezentarea stadiului negocierilor şi, în special, pe stadiul negocierilor pentru programul de guvernare. După cum ştiţi, ele sunt finalizate într-o proporţie de peste 90%, majoritatea capitolelor fiind încheiate în principiu. Rămân trei excepţii şi rămân deschise discuţiile pe capitolul Muncă, pe capitolul Fiscal şi pe capitolul Justiţie”, a informat Oprea, la finalul şedinţei conducerii PSD.

El a subliniat că social-democraţii ţin foarte mult la “pachetul de măsuri sociale”. “Aş menţiona doar creşterea pensiilor, creşterea alocaţiilor, creşterea salariului minim”, a completat Oprea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, citat de Agerpres, în cadrul negocierilor, “foarte multe” măsuri au fost preluate din programul PSD, printre care, la capitolul Economie, schemele de ajutor pentru IMM-uri, susţinerea economiei care vine cu valoare adăugată, Programul ‘Fabricat în România’.

La capitolul Agricultură, a menţionat el, s-au preluat măsuri privind creşterea producţiei şi a consumului de produse româneşti, stimularea asocierii producătorilor, dezvoltarea centrelor de depozitare.

“Sunt ideile cu care PSD a venit şi care sunt prinse astăzi în programul de guvernare. La Sănătate, de asemenea, măsurile pe care le-am tot discutat în spaţiul public ca fiind acelea care pot permite o scădere imediată a numărului de îmbolnăviri (de COVID-19), cum este accesul la medicaţie antivirală sau asigurarea de teste rapide de calitate, toate acestea sunt astăzi, de principiu, convenite în programul de guvernare”, a explicat Radu Oprea.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALTUR S.A. (ALT) (02/12/2021)

Litigii -26.11.2021 - versiune limba engleza